szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.12.13.  
3043 alkalommal olvasva
Megalakult a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft.

Békés megye 33 települése döntött úgy december 9-én, Kondoroson, hogy szabad akaratából összefogva, együtt képzeli el mind a pályázatokra való felkészülést, mind azok megvalósítását a jövőben.

A KBC Nonprofit Kft. nyolc tulajdonosa, így Gyula, Békés, Szarvas, Kondoros, Körösladány, Vésztő, Sarkad és Dévaványa települések önkormányzatai írták alá a Társasági Szerződést, mellettük további 32 települési önkormányzat és Békés megye négy LEADER egyesületéből három jelezte együttműködési szándékát. Az eseményen mind a nyolc tulajdonos önkormányzat, továbbá 25 együttműködő település, valamint 3 LEADER egyesület jelent meg és írta alá ünnepélyesen a megállapodásokat.

A házigazda, Kondoros város polgármestere Ribárszki Péter köszöntötte a településvezetőket, örömét fejezve ki, hogy otthont adhatnak a kiemelt jelentőségű rendezvénynek. Majd Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere emelte ki a szabad akaraton nyugvó együttműködés és koordináció alapelvét. Egy húron pendülünk – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy bár bizonyos esetekben a települések versengenek egymással, de Békés megye 40 települése mégis úgy döntött, hogy együttműködve hívja le az uniós forrásokat. Dankó Béla országgyűlési képviselő felemelő és példaértékű összefogásnak nevezte a KBC Nonprofit Kft. létrehozását, mellyel a résztvevő települések Békés megye lakosainak mintegy felét képviselik a szervezetben. Mint elmondta, csak így összefogásban lehet teljesíteni az igen komoly indikátorokat, emellett kihangsúlyozta, hogy képviselőként ő is segíteni fog, hogy a kezdeményezés sikeres legyen.

A megszólalók sorában végül Vantara Gyula, Békés megye fejlesztési biztosa hívta fel a figyelmet arra, hogy a településeknek a 2020 utáni időszakra is fel kell készülniük, hiszen akkor már nem lesznek 100 %-ban támogatott pályázatok, így hangsúlyozottan törekedni kell a munkahelyteremtő beruházásokra. Lázár János miniszter szavait idézte: - Az ügy ura az önkormányzat. Majd hozzátette, az önkormányzatiság megsértése nélkül nem lehet együttműködésbe kényszeríteni egyetlen települést sem, ezért is támogatja a KBC Nonprofit Kft. létrejöttét.

A KBC Nonprofit Kft. ügyvivő FEB elnöke Dr Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere lett, míg Izsó Gábort, Békés város polgármesterét és Dr. Mokán Istvánt, Sarkad város polgármesterét FEB taggá választották a tulajdonosok. A szervezet ügyvezetője Dr. Glózik Klára lett, helyetteséül Beleznai Róbertet választották.


2018.04.27.
2754 alkalommal olvasva
2018.04.06.
2713 alkalommal olvasva
2018.03.21.
2859 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2021 Vantara Gyula
parse time: 0.067seconds