szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2016.02.05.  
2370 alkalommal olvasva
Újabb kerékpárutak épülhetnek a megyeszékhelyen

Két keréken a Körösök völgyében – ezzel a címmel rendezett konferenciát szerdán Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület.

Baran Ádám munkaszervezet-vezető elöljáróban kiemelte: az egyesület elkötelezett a kerékpáros fejlesztések, az ökoturizmus fejlesztése iránt. Hozzátette, nemrég jelentették be olyan pályázati kiírások megjelenését, melyek révén kerékpárutak épülhetnek. Ezért is volt fontos a konferencia megszervezése, melyen találkozhatnak a döntéshozók, a megvalósítók, illetve azok a szakemberek is, akik a szemléletformálásból veszik ki a részüket.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő, az egyesület elnöke beszédében emlékeztetett, a szervezet az utóbbi időszakban több olyan fejlesztésben is szerepet vállalt, melyek révén bicikliutak épültek, engedélyes tervek készültek jövőbeni fejlesztésekhez.

Az országban 1814 kilométer bicikliút található, ebből közel 300 kilométer Békés megyében, ami jelentősnek mondható – folytatta Vantara Gyula. Mint fogalmazott, korábban az elsődleges cél a balesetek megelőzése volt a nagy forgalmat bonyolító utak menti beruházásokkal, de előtérbe került a szabadidő hasznos eltöltése, vagyis a turizmus is az elmúlt időszakban. Az így megépült szakaszokon azonban nemcsak a turisták, hanem a munkába, iskolába igyekvők is tekernek.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte, az önkormányzat és a civil szervezetek számára is fontos a kerékpárút-hálózat fejlesztése. Hozzátette, a megyeszékhely kerékpáros város, amit egy felmérés is bizonyít, mely szerint sokan pattannak nyeregbe.

Szólt arról, hogy a kerékpárral való közlekedés több előnnyel is szolgál, ez többek között az egészség- és a környezetvédelem. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon, illetve más forrásokból további kerékpárutak építését tervezi, így például Jaminában, a Berényi úton és a Körte soron.

forrás: beol.hu
hanganyag: koroshircentrum.hu


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds