szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2016.02.26.  
2531 alkalommal olvasva
2016. április 1-től jogutódként megkezdi működését a Békés Megyei Központi Kórház

Az egészségügyi ellátás hatékonyságának javítása érdekében új megyei kórház jön létre a Gyulán működő Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház és a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház egyesülésével. Az egyesülés során a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház megyei státuszra emelkedik, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház pedig megőrzi megyei státuszát. Az új intézmény neve Békés Megyei Központi Kórház lesz.
A betegellátás az egyesülést követően a megszokott módon és helyen, zavartalanul folyik. A új, mintegy 2000 ágyas, 300 ezer ember ellátásáért felelő megyei kórház a negyedik legnagyobb egészségügyi intézmény lesz Magyarországon.
Az egyesülés célja a gyógyító munka hatékonyabbá tétele a szakmai kiszolgáló tevékenységek és az adminisztráció összehangolásával.


Az új intézmény jogutódként a mintegy 2000 szerződött fekvőbeteg ággyal, közel 3.000 munkatárs részvételével biztosítja a területi ellátási kötelezettség szerint hozzátartozó 300.000 lakos egészségügyi ellátását.
A Békés Megyei Központi Kórház a jövőben egységes, összehangolt, hatékonyabb üzemeltetéssel és a betegellátás hátterét biztosító közös műszaki, pénzügyi, stb. gazdálkodással fog működni.
Az egyesülés eredményes megvalósulását előkészítette és megalapozta a közelmúltban lezajlott funkcionális integrációt célzó Európai Uniós pályázat (TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0021). A diagnosztikai területeken megvalósult közös eszközfejlesztés megteremtette a lehetőségét a gyors és pontos kórismézés közösen történő biztosításának. A pályázat egyik eredménye, hogy mind a gyulai, mind a békéscsabai kórház egy - egy magas technológiai szintű és minőségű MRI berendezéssel és további számos orvosi eszközzel gazdagodott. Az intézmények közötti informatikai kapcsolat pedig lehetővé teszi a telemedicina és a távleletezés további fejlődését. Az orvostechnológiai és informatikai háttér javítja a lakosság egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését és az ellátás minőségét.
A hatályos egészségügyi jogszabályok értelmében minden betegnek joga van a szabad orvos választáshoz. Ezt a lehetőséget (statisztikai adatok is alátámasztják) már most is kihasználják a betegek, erre a jövőben még gördülékenyebben lesz lehetőség.
Az egészségügyi ágazatban globálisan jelentkező humánerőforrás hiány (orvos, szakdolgozó) az összeolvadással helyi szinten mérsékelt szinten tartható. Az intézmények által foglalkoztatott valamennyi munkatárs munkahelye a jövőben is megmarad.
Az intézmények egyesülése során a békéscsabai kórház megyei kórház lesz, a gyulai kórház pedig megőrzi jelenlegi progresszivitási szintjét.
A folyamatos betegellátást a jogutód intézmény a jelenleg érvényben lévő beteg beutalási rend és területi ellátási kötelezettség szerint változatlanul biztosítja.
A járóbeteg szakellátás helyszínei, előjegyzési feltételei és a rendelési idők nem változnak. Munkatársaink az eddigi gyakorlatnak megfelelően folyamatosan fogadják és az érvényes szabályoknak megfelelően ellátják a betegeket.

Az összeolvadás a klinikumok működésében nem eredményez változást. A betegellátás tehát nem változik, terveink szerint minősége, hatékonysága javul. A lakosságot folyamatosan tájékoztatjuk az egyesülés aktuális eseményeiről.


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds