Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.04.08.  
2482 alkalommal olvasva
Nagy sikere van a várost bemutató kiállításnak

Nagy siker övezi a március19-től látható Békéscsaba Arcai - Városunk Múltja és Jövője kiállítást, amelynek a megnyitás óta több mint 1500 látogatója volt.

A kiállítás bemutatja a közeljövőben induló békéscsabai nagy beruházásokat, amelyek jelentősen befolyásolják majd a város arculatát, javítják az itt élők életminőségét. Megismerhetik a látogatók Békéscsaba régi arcát is, azt, hogy milyen volt városunk a századfordulón, amikor élettel teli volt a Szent István tér és az Andrássy út, jó volt sétálgatni a Széchenyi ligetben és milyen lesz, amikor ismét élettel telnek meg Békéscsaba utcái, terei a beruházások nyomán.
A tárlat megrendezését Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere kezdeményezte azzal a céllal, hogy a városlakók minél szélesebb köre szerezhessen információt az önkormányzat nyertes projektjeiről és elmondhassák véleményüket a fejlesztésekről.
A látogatók vendégkönyvi bejegyzései azt mutatják, hogy a várost érintő beruházások iránt nagy az érdeklődés a békéscsabai lakosok körében. Sokan nagyon örülnek, hogy végre hosszú idő után ismét nagy beruházások indulnak Békéscsabán. Vannak, akik azt gondolják, hogy az önkormányzat csak szép álmokat sző és nem fog megvalósulni semmi a fejlesztésekből.
A zömmel Európai Uniós támogatással megvalósuló fejlesztések összértéke 24, 049 milliárd Ft, amelyből a támogatás összege 19, 576 milliárd Ft. Ilyen mértékű városfejlesztésre, önkormányzati kezdeményezésre Békéscsabán az utóbbi 20 évben nem volt példa.
A pályázaton nyert forrásból új közösségi központ épül az Ifiház helyén, kibővül Békéscsaba szennyvízhálózata, megújul a 2. sz. Általános Iskola, a Busz pályaudvar, a vasútállomás, elindul a belváros rehabilitáció és a kórház sürgősségi betegellátási osztályának felújítása, kerékpárutak épülnek, és még lehetne sorolni a mintegy 32 közeljövőben megvalósuló fejlesztést.

A Békéscsaba Arcai - Városunk Múltja és Jövője kiállítás érdekessége a világon eddig egyedülálló szemüveg nélküli 3D technológia alkalmazása, amelynek segítségével a tervezett fejlesztések látványterveit térben érzékelhetik a látogatók. A tárlat további érdekessége, a Békéscsabán a Petőfi ligetben álló „Angyalos kút” méretarányos működő makettje.
A kiállítás április 25-ig, minden nap 9-18 óráig ingyenesen látogatható a Jankay Galériában .


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds