szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2016.03.07.  
2314 alkalommal olvasva
Nőnapi köszöntő

„A nők mosolya elfeledteti, hogy a tavasz rövid.” – mondja az ókori kínai bölcsesség. Milyen egyszerű és tiszta ez a gondolat és mennyire igaz.

Tisztelt Hölgyeim!

Immár 105 esztendeje, hogy ezen a napon mi, az erősebb nem képviselői kissé félszegen ideállunk Önök elé és köszöntő szavakat mormolunk, hiszen az első Nemzetközi Nőnapot 1911-ben ünnepelték. Akkor még a továbbképzés, a munkavállalás, a szavazati jog megszerzését, valamint a munkahelyi megkülönböztetés megszüntetését követelték.
Azóta nagyot változott a világ, s a 21. század nője is megváltozott. A hölgyek önállóvá váltak, gyakorlatilag bármilyen munkaterületen találkozhatunk velük, habár a vezetői pozíciókat még mindig inkább a férfiak töltik be.
A 21. század civilizációja és társadalma abba az irányba változott, hogy a nők sajátos életfelfogásukkal, munkamoráljukkal sokkal könnyebben boldogulnak, mint korábban. Sőt olykor könnyebben boldogulnak, mint a férfiak. Mivel a legtöbb esetben szorgalmasabbak, jobban terhelhetőek, és kellőképpen meg is keményedtek ahhoz, hogy elboldoguljanak az élet minden területén.

Tisztelt Lányok és Hölgyek!

Nekünk, férfiaknak az életünk középpontjában Önök, a nők állnak.
Egy nő az, akitől az életünket kapjuk: aki kilenc hónapon át hordoz bennünket a szíve alatt, és aki a világra hoz bennünket. Ugyanez a nő az, aki táplál, segít bennünket az első lépéseinkig, majd óvó kezével elkísér bennünket a felnőttkorba. Jóságával és kedvességével megtanít bennünket embernek lenni. Ez a nő az édesanyánk.

Ahogy nagykorúak leszünk, szintén egy nő határozza meg életünk folyását, aki a társunk, feleségünk lesz, és akivel az életünk nehézségeit és örömeit egyaránt megoszthatjuk. Aki gondoskodással és szeretettel vesz körül bennünket, meleggé és meghitté teszik estéinket, nappalainkat. Aki mellettünk áll, erősít, támogat bennünket.

És ha valaki olyan szerencsés, mint én, akkor azt is elmondhatja, hogy mennyi mindent köszönhet hölgy munkatársainak. Tudom, hogy számíthatok Önökre, az Önök szakértelmére, tapasztalatára az év minden napján, a nap minden órájában. Ezért külön köszönettel tartozom.

Mi, férfiak, apák és gyermekek tudjuk, hogy Önökkel teljesedik ki az élet.
Tudjuk, hogy a nők elkötelezettsége, gondoskodása, szeretete nélkül nem létezhetnénk.
Végezetül kívánok Önöknek sok-sok boldogságot az életükhöz, és kívánom, hogy ennek a napnak a gondoskodó szeretete sose múljon el az Önöket körülvevő férfiak szívéből, és mindig feledtessék el velük, hogy rövid a tavasz.

Boldog nőnapot kívánok!


2018.04.27.
3694 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3489 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3607 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.066seconds