Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2016.06.30.  
2976 alkalommal olvasva
3,3 milliárd forintból épít csomagológyárat és logisztikai központot az M-FlexiLog Kft. Békéscsabán Képgaléria

Az osztrák tulajdonosi háttérrel rendelkező nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari M-FlexiLog Kft. 3,3 milliárd forintból épít csomagolóanyag gyárat és logisztikai központot Békéscsabán - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: a beruházásból 3500 négyzetméteres raktárépület és 4500 négyzetméteres gyártóbázis épül meg, és 120 új munkahely jön létre Békéscsabán. A 21. századi technológiával felszerelt gyáregység létrehozásához a kormány 922 millió forintos egyedi kormánydöntésen alapuló készpénztámogatást nyújt - ismertette.

A technológia garanciát jelent a további exportpiaci sikerekre, és megerősíti a cég beszállítói pozícióját az európai élelmiszeripari, vegyipari, édesipari középvállalatok között - ismertette. Hangsúlyozta: az iparág teljesítménye 20 százalékkal nőtt tavaly, termelési értéke meghaladta az 510 milliárd forintot és ezt a növekedési ütemet az első négy hónap adatai alapján az idei évben is meg fogja tartani, az ágazatban 17 ezren dolgoznak. Ismertette: az M-FlexiLog Kft. az ausztriai székhelyű Marzek-csoport tagvállalata, amelynek 3 országban van gyártási központja, köztük Magyarországon.

Rámutatott: a csomagolóipar-nyomdaipar szempontjából Magyarországon Békéscsaba a főváros, június közepén brit csomagoló-ipari beruházást jelentettek be a városban. A modern városok program keretében Békéscsabán egymilliárd forintos nyomdaipari tudás és képzőközpont létesül, ezzel erősítik a trendet, miszerint az országban végzett nyomdaipari szakemberek egynegyede Békéscsabán végez.

A beruházás Magyarország és Ausztria gazdasági kapcsolatait is erősíti: az osztrák vállalatok a 4. legjelentősebb befektetők Magyarországon, Ausztria az ország 2. legfontosabb kereskedelmi partnere - mondta.

Kása István Zoltán, az M-FlexiLog Kft ügyvezető igazgatója elmondta: a csoport a városban már a második üzemét építi fel, 2005 óta Békéscsabán 205 munkahelyet teremtettek, a kft. a régió legnagyobb és legrégebbi munkáltatója. Az új, flexibilis csomagolóanyagot gyártó üzemben 2017 első negyedévben indulhat a gyártás az első évben 50 dolgozóval, majd 2020-ig 120-ra bővül a létszám. A terveik szerint az export aránya az árbevételen belül eléri a 70 százalékot, az árbevétel pedig 5 éven belül eléri az 5 milliárd forintot - közölte. A cég diákoknak képzési programban, a kamarával együttműködésben oktatói díjazási programban vesz részt, a modern városok program segítségével a magyar nyomdaipar szakképzési központját hozzák létre.

Vantara Gyula (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a békéscsabai nyomdászatnak és tipográfiának több mint százéves hagyománya van a megyében, itt működik az ország a legtöbb ilyen vállalkozása. A cég beruházásával hozzájárul 21. századi legmagasabb technológiai színvonalú gyártó és logisztikai bázis létrehozásához. A beruházást a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította, és a modern városok programon belül létesülő tanműhellyel biztosítja az utánpótlást. Elindul az M44-es autóút építése is, ami a megyei jogú város elérhetőségét javítja - mondta.

A cégcsoport honlapján közzétett adatok szerint több mint 600 alkalmazottat foglalkoztatnak 3 országban - Ausztria, Magyarország, Ukrajna - és 2012-2014 között 14 millió euró értékben fejlesztettek.

forrás: MTI
fotó: Burger Zsolt

M_FlexiLog_Kft_01.jpg
M_FlexiLog_Kft_02.jpg
M_FlexiLog_Kft_03.jpg
M_FlexiLog_Kft_04.jpg
M_FlexiLog_Kft_05.jpg
M_FlexiLog_Kft_06.jpg
M_FlexiLog_Kft_07.jpg
M_FlexiLog_Kft_08.jpg
M_FlexiLog_Kft_09.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.095seconds