szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2016.07.05.  
2904 alkalommal olvasva
Alapkőletétel Képgaléria

Az osztrák tulajdonosi háttérrel rendelkező békéscsabai nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari cég 3,3 milliárd forintból épít csomagolóanyag gyárat és logisztikai központot Békéscsabán, mely projekt fizikai kezdéseként megtörtént az alapkő és időkapszula letétele a helyszínen.

Az Ipari út és Balassa út kereszteződése melletti területen építik fel annak a békéscsabai nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari cég logisztikai centrumát, mely 120 új munkahelyet teremt városunkban. Az alapkő és az időkapszula letételénél jelen volt városunk polgármestere, a cég ügyvezető igazgatója és vezérigazgatója. Dr. Johannes Michael Wareka visszatekintett egy picit a múltba az ünnepi köszöntője elején.

Üknagyapám által alapított Marczek csoport 1879 óta működik és a mai napig igen magas feldolgozottság fokú címkéket, dobozokat, és egyéb csomagoló anyagú termékeket gyárt. A mai napig egy családi vállalkozás vagyunk, három telephelyen dolgozunk, Magyarországon, Ukrajánban és Magyarországon. - mondta el Dr. Johannes Michael Wareka vezérigazgató M-Flexilog Kft.

A továbbiakban elmondta, hogy a beruházásból 3500 négyzetméteres raktárépület és 4500 négyzetméteres gyártóbázis épül meg. Vantara Gyula, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Békés megyében nem könnyű egy válallkozásnak sem kiemelkednie, és kiemelt két nyomdát, szakmai műhelyet.

Mindenkinek ismerős, hogy az 1880-as években alapított Kner Izidor nyomdaüzem neve, vagy az 1903-ban létrehozott Tevan Andor féle szakmai műhely. Miért van az, hogy Budapest után a legtöbb nyomdaüzem és tipografikai vállalkozás Békés megyében van? Azért mert az ős Tevan és az ős Kner, tehát a két ember 100 évvel ezelőtti álmát továbbvitték a II. Világháború után is, és nem engedték, hogy ez a szakma eltűnjön a süllyesztőben. - tette hozzá Vantara Gyula országgyűlési képviselő

A továbbá kifejtte, hogy a cég beruházásával hozzájárul 21. századi legmagasabb technológiai színvonalú gyártó és logisztikai bázis létrehozásához. Szarvas Péter polgármester kiemelte, hogy a kormányzat több, mint 900 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogatja ezt a beruházást, ami hozzásegítette a döntéshozókat, hogy Magyarországon, Békéscsabán hozzák létre ezt a centrumot.

Tegnap miniszterúr sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy ezzel a fejlesztéssel és más békéscsbaia nyomdaipari csomagolóipari fejelsztéssel együtt Békéscsaba ebben az üzletágban fellegvárrá fog válni Magyarországon. Köszönet ezért a mostani döntés meghozóinak és köszönet önöknek, kedves Marczek-Kner dolgozók. - hangsúlyozta Szarvas Péter polgármester Békéscsaba Megyei Jogú Város

A köszöntő beszédek után elhelyezték az időkapszulát a földbe, amibe helyi újságokat, a terveket és kevés váltópénzt helyeztek el.

Az új gyártó üzemben 2017 első negyedévben indulhat a gyártás az első évben 50 dolgozóval, majd 2020-ig 120-ra bővül a létszám.

forrás: Csaba TV
fotó: Körös Hírcentrum

M_FlexiLog_Kft_alapko_01.jpg
M_FlexiLog_Kft_alapko_02.jpg
M_FlexiLog_Kft_alapko_03.jpg
M_FlexiLog_Kft_alapko_04.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds