szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.04.20.  
3240 alkalommal olvasva
Készül a jaminai egészségház

A békéscsabai önkormányzat még 2009 nyarán árverés útján 34,6 millió forintért értékesítette a Madách és az Orosházi út sarkán található ingatlanját. (Madách utca 2. szám alatt található 9302/4 helyrajzi számú, 3460 m²-es volt iskolaépület.) Ezzel párhuzamosan az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött egy egészségház létesítéséről és működtetéséről a budapesti székhehyű Békéscsabai Egészségház Ingatlanfejlesztő Kft.-vel (Budapest, Ballada u. 13.). A vevő cserébe vállalta, hogy ezen a területen az önkormányzatot terhelő egészségügyi alapellátási kötelezettség biztosítására alkalmas egészségházat épít a saját költségén. A beruházás összköltsége 300 millió forint.
A jaminai egészségház építése még az idén elkezdődik, a munkálatok befejeztével pedig a cég 99 évre átadja a városnak a használati jogot. A Kft. mindezek mellett az Erzsébethelyi Általános Iskola sportpályájának építésére 10 millió forintot biztosít.

A szerződéskötés feltétele az volt, hogy a befektető gyógyszertárat üzemeltethessen az erzsébethelyi orvosi centrumban. – tudtuk meg Opauszki Zoltán kabinetfőnöktől, aki azt is hozzátette, hogy a megállapodás igen kedvező Békéscsabának, hisz így a kötelező önkormányzati feladatellátást segítő vállalkozói tőke bevonásával saját forrásait egyéb önkormányzati feladatokra fordíthatja a város. A Kolozsvári utcai háziorvosi rendelők helyett az Orosházi úti templom mellé helyezik át a rendelőket: itt találhat majd otthonra hat felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő, három fogorvosi praxis, egy vérvételi hely, védőnői egység és a már említett gyógyszertár – méltó körülmények közt. A telek kikiáltási ára és a vételi ár közti különbözetet a Madách utca sarkán található artézi kút felújítására fordította az önkormányzat.
Az új egészségügyi komplexum előreláthatólag 2011. közepére készül el. Jelenleg az engedélyezési eljárás folyik Gyulán. Annak meglététől számított 12 hónapon belül kell megépülnie a létesítménynek, párhuzamosan az ígért iskolapálya felújításával. A városvezetés addig is várja a lakosság, a civilek megoldási javaslatait a Kolozsvári utcai épület hasznosítására, mely már alkalmatlan volt egészségügyi feladatok ellátására.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.066seconds