szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2016.09.30.  
2376 alkalommal olvasva
A szépkorúakat köszöntjük október 1-jén

1991-ben Az ENSZ Közgyűlése október elsejét az idősek világnapjává nyilvánította. A hajlott korba lépés időszaka a 60. életévben kezdődik, az időskort pedig 75 éves kortól számoljuk. A világ hétmilliárd lakosa közül több mint hatszázmillió 60 évnél idősebb, sőt az előrejelzések szerint 2050-re az idősödő emberek száma kétmilliárd főre nő.

Sok szakértő úgy véli, az elöregedés soha nem tapasztalt mértékű felgyorsulása lesz a következő évtizedek egyik legnagyobb kihívása, nemcsak demográfiai, hanem társadalmi, gazdasági szempontból is. Magyarországon a 21. század elején körülbelül kétmillió honfitársunk töltötte be a 60. életévét; 1993 óta több a 60 éven felüli, mint a 15 éven aluli.

Tisztelt Szépkorúak!

Ezen a napon mindig szeretettel gondolunk azokra, akik egy hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött. Élettel teli bölcsességüket, szeretetüket, gondoskodásukat érezzük a mindennapokban, hiszen ők neveltek és tanítottak bennünket. Ez a világnap akkor lehet igazi tisztelgés, ha azok, akiket ünneplünk, mindig érzik a támaszt, a segítséget, a törődést, azt, hogy mindig mellettük vagyunk, nem hagyjuk őket magukra, számíthatnak ránk életük nehezebb időszakaiban is.
Nekünk az a dolgunk, hogy az idősebb korosztály az év minden napján érezze a család, a társadalom megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van rájuk, érezzék, hogy vannak dolgok, amit ők jobban tudnak, és vannak dolgok, amit csak ők tudnak.

Egy közösség felelősségtudatát mi sem jellemzi jobban, mint az, ahogyan idősebb tagjaival bánik. Az idősek támogatása erkölcsi kötelességünk, hiszen ők azok, akik már egy élet munkájával bizonyították elkötelezettségüket és odaadásukat.
Településeink mai eredményei az idősebb generációk tegnapi munkájára épülnek.

Nekünk, ma még aktívan dolgozóknak az a feladatunk, hogy idős embertársaink számára olyan életkörülményeket biztosítsunk, mely lehetővé teszi számukra a méltósággal megélt öregkort.

Kívánok Önöknek jó egészséget, tartalmas, hosszú és boldog életet!


2018.04.27.
3694 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3489 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3607 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds