szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.04.28.  
2537 alkalommal olvasva
Együttműködési Megállapodás az aktív turizmusért

A mai napon aláírták a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel kooperáló 8 szervezet képviselői azt az Együttműködési Megállapodást, amely a térségi turizmus kínálatának és színvonalának fejlesztését hivatott szolgálni.
Vantara Gyula, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület elnökének köszöntője után az együttműködő partnerek bemutatkozása következett, melynek végén a felek aláírásaikkal hitelesítették a megállapodást.

Jelen Együttműködési Megállapodás hasonló körülmények között jött létre, mint 2002 évben a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület megalakulása. Újfent azzal a kihívással kell szembe nézni, hogy a térség természeti adottságai kihasználatlanok, ugyanakkor továbbra is lehetőséget biztosítanak a turizmus - ezen belül az aktív- és ökoturizmus - közös összehangolt fejlesztésére.
A realitásokhoz hozzátartozik, hogy 2013-ig a turizmus valószínűleg nem lesz a térség gazdaságának húzóágazata, mert sem az attrakciós, sem pedig az infrastrukturális adottságai nem versenyezhetnek az ország más fejlettebb, kiemelt jelentőségű turisztikai vonzereivel.

A települési önkormányzatoknak, a civil szervezetekkel, szakmai intézményekkel és a vállalkozásokkal összefogva, tudatosan együtt gondolkodva, egymásra épülve kell a szükséges fejlesztéseket meghatározni és már most a program-naptárukat összeállítani. Ebben fontos szerepet játszhatnak a hagyományok újraélesztése mellett az új hagyományok megteremtésére irányuló törekvések.
A programok generálása nem egyszeri, alkalmi, hanem rendszeresen visszatérő feladat. Ezért jelen partnerség éves napirendi programjainak is visszatérő programpontja kell hogy legyen a térségi turizmus helyzete, bővítési lehetőségei, együttműködési lehetőségek kialakítása határon innen és túl.


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds