szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2009.05.27.  
2482 alkalommal olvasva
Munkába állt a fesztiválszínpad

Megérkezett és az elmúlt hétvégén (május 23-24.) az egyik békéscsabai lovasiskola rendezvényén már láthatták is az érdeklődők a korszerű, fedett mobilszínpadot.


Békéscsaba mind térségi, mind a regionális szinten több kiemelkedő jelentőségű turisztikai és kulturális rendezvény házigazdája. Az évi 42 rendezvénynap hagyományőrző, gasztronómiai, kulturális és sportesemények között oszlik meg. Ezek nagyrészt szabadtéren zajló programok, amelyek jelentős műszaki háttér-infrastruktúra meglétét igénylik, melynek alappillére egy biztonságos, könnyen mozgatható, nagy teherbírású, fedett mobilszínpad, amely stabil és univerzális színteret biztosít minden típusú színpadi rendezvényhez.
Ilyen mobilszínpad állt munkába a hétvégén, Békéscsabán.
(A csúszásmentes, vízálló felülettel ellátott alumínium színpad maximális terhelhetősége 750 kg/. m2, míg az önsúlya 16 kg/m2. Legfontosabb jellemzője a nagyon egyszerű össze-, és szétszerelhetőség. A 2x1 méteres színpadelemeknek köszönhetően a teljes színpadrendszer és színpadfedés az igényeknek megfelelően variálható. A színpadfedés MPT tetőrendszerrel történik, amelynek maximális magassága 7,5 méter, fesztávja pedig 12x10 méter. A tornyok terhelhetősége 1 tonna.)

A színpad beszerzésére Békéscsaba önkormányzata pályázatot nyújtott be kulturális és gasztronómiai turisztikai célú rendezvények infrastrukturális hátterének fejlesztésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A Dél-alföldi Operatív Programnak köszönhetően 50 százalékos támogatást nyert Békéscsaba önkormányzata, így a beruházás összköltségének (26 millió 400 ezer forint) a felét, azaz 13 millió 200 ezer forintot kellett a városnak saját forrásból biztosítania.
A fejlesztésnek köszönhetően új szolgáltatásban részesülnek Békéscsaba polgárai és a városba látogató vendégek. A költséghatékony és minőségi eszközbeszerzésnek köszönhetően bővül a város turisztikai programkínálata. Lehetőség nyílik új, vonzó tartalmú rendezvények szervezésére, és a már működő, bejáratott programok időbeni és tartalmi kibővítésére. Abban az időszakban, amikor Békéscsabán nincs szükség a színpadra, akkor más településeknek bérleti formában a rendelkezésére lehet bocsátani.
A mobilszínpad a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelel, ezáltal lehetőség nyílik nagyobb volumenű előadások, produkciók befogadására. Az ilyen nagyszabású rendezvények nagyobb, szélesebb közönséget vonzanak, ez a látogatószámban akár 15-25 százalékos növekedést eredményezhet.
A fesztiválszínpad megléte további fejlesztéseket generálhat. Az elképzelések között szerepel egy 500 fős mobil nézőtér, függesztett hangtechnika és függeszthető, digitális vezérlésű fénytechnika beszerzése.
A legfontosabb szempont azonban, hogy a beruházással több kulturális rendezvény valósulhat meg magasabb színvonalon, amely vonzóbbá teszi Békéscsabát a turisták számára.

Tisztelettel:

Vantara Gyula


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.07seconds