szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.04.29.  
2662 alkalommal olvasva
BKESZI-pályázat

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény pályázatot nyújtott be 2009. októberében a TÁMOP-5.4.3./2-es kiírású, Európai Uniós finanszírozású pályázatra, amely kiírás a házi segítségnyújtás fejlesztésére irányult.
A bíráló bizottsági döntés értelmében a pályázat 27.546.720 Ft, vissza nem térítendő, 100 %-os támogatásban részesült.
A pályázat megvalósítása során 21 fő békéscsabai, 1 kétsopronyi és 4 dobozi, legalább már két éve ápolási díjban részesülő kedvezményezett 4 hónapos segédgondozói OKJ-s tanfolyamát tudjuk megfinanszírozni. A képzés elméleti és gyakorlati oktatásból áll, amelyet esetmegbeszéléssel és szupervízióval teszünk színesebbé.
A tanfolyam ideje alatt ingyen biztosítjuk a tanszereket, a vidékieknek az utazási költségeiket és a tanfolyami napokra ebédet adunk a hallgatóinknak.
Külön említést érdemel, hogy a pályázati forrásból a résztvevőknek a tanfolyam ideje alatt, minden hónapban, úgynevezett képzési hozzájárulást fizetünk.
A tanfolyam végeztével a hallgatók, sikeres záróvizsga esetén OKJ-s végzettséget kapnak, amely megkönnyítheti a későbbi társadalmi beilleszkedésüket.
Két önkormányzat, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kétsoprony Község Önkormányzata vállalta a területén élő hallgatóknak a további 8 havi, napi 4 órás továbbfoglalkoztatását a területileg illetékes Idősek Klubjaiban segédgondozóként.
A foglalkoztatás lehetőséget ad az elméleti ismeretanyag gyakorlatban történő alkalmazásának elmélyítésére, a programban részt vevők megismerhetnek olyan szakmai technikákat, gyakorlati módszereket, melyek később, az otthon ápolt hozzátartozó gondozása során könnyebbséget jelentenek, valamint a munkaerőpiacon történő elhelyezkedési esélyeik is növekednek ez által.
A pályázat célja a munkából és a társadalomból kiesett gondozók hasznosságtudatának növelése, a keresetük kiegészítése, a tanulási lehetőségük megteremtése, amelyre ez a pályázat tökéletesen alkalmas.
Társadalmi hasznossága vitathatatlan és szükségszerű, hiszen 26 embernek nyújt segítséget a minden napjaik megéléséhez.

Mészáros Ágnes
BKESZI igazgató


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.07seconds