szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2017.03.05.  
2293 alkalommal olvasva
Közmeghallgatás Gerendáson

A gerendási művelődési házban tartott falugyűlés két napirendi pontja Lengyel Zsolt András, Gerendás község polgármesterének, illetve Vantara Gyula országgyűlési képviselőnek beszéde volt. A polgármester beszámolójában kifejtette a 2016-os év gazdasági eredményeit. Szót ejtett a helyi hulladéktároló rekultivációjáról, az ivóvízminőség-javító programról és a DAREH Bázis Zrt. megalakulásáról, a hulladékválogató üzem beindulásáról. Megemlítette az elmúlt évek sikeres pályázatait, melyeknek köszönhetően korszerű szigetelést kapott a polgármesteri hivatal és az iskola épülete. Kiemelte a tavalyi évben biztossá vált, idén áprilisban megvalósuló útfelújítást, amely Gerendást Újkígyóssal összekötő szakasz egy részét érinti.
A közmeghallgatás második felében Vantara Gyula tolmácsolta gondolatait a szép számban megjelent lakosság felé. Gratulált a településnek az elmúlt években véghezvitt kiegyensúlyozott gazdálkodásához. Indításként a világpolitika és a világgazdaság várható irányait és azok hatásait vázolta fel a képviselő. Fontosnak tartja, hogy Magyarország külföldi piacot találjon a megtermelt árujának, hiszen többet termel az ország, mint amennyit elfogyaszt. Az állattenyésztésnek és a húsiparnak nagy jövője van, az élelmiszer-ipar erősödni fog. Békés megye szerepe és a megközelíthetősége jelentősen javul az M44-es gyorsforgalmi úttal, a jövője az élelmiszer-iparban van.

Kitért a migráció lehetséges problémáira, legfőképp az asszimilálódás nehézségeire.
Majd a béremelésekkel folytatta, ahol a lényeg, hogy a jövő a legfontosabb, ezért kapták a pedagógusok a béremelést első lépcsőben. A következő, hogy rendnek kell lennie az országban, ezért kaptak béremelést a fegyveres testületek és így tovább.
Megemlítette a megye turisztikai fontosságát.

A beszédek után több kérdést is feltettek Lengyel Zsolt András polgármesternek. Az első felszólaló a Sűrű-sori tanyák infrastrukturális problémáira hívta fel a figyelmet, nevezetesen, hogy a felázott földúton nagyon nehézkes a közlekedés, ráadásul az érintett területen nehezen mozgó, idős emberek élnek. A polgármester válaszában kifejtette, hogy ismerik a problémát, amint az időjárás engedi, elkezdik az út feltöltését. Ehhez szükség lesz egy munkagép is, amely a nagy mennyiségű földet megmozgatja. Várhatóan a tavasz végére orvosolják a helyzetet.

A többi kérdező lényegében ugyanazt a témát hozta fel, a község belterületén található utak különböző jellegű problémáit. Ezek főként a balesetveszélyes kátyúk és egy helyen a vízelvezetés megoldatlansága. Lengyel Zsolt András elmondta, hogy a közfoglalkoztatás keretein belül javítani fogják az úthibákat.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.051seconds