szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2017.05.17.  
2801 alkalommal olvasva
Hagyományőrzés Telekgerendáson Képgaléria

2017. május 6-án, szombaton ünnepélyes keretek között történt meg a Helytörténeti-néprajzi gyűjtemény és közösségi tér átadása Telekgerendáson.
A településen működő nemzetiségi önkormányzat 11 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az épület megvásárlására és felújítására. A községben létrejött ezzel egy állandó és időszakos kiállításnak, valamint közösségi térnek helyet biztosító épület.
A rendezvényen közel 70 fő vett részt, ahol képviseltették magukat az országos, a megyei hivatalok képviselői, a helyi és térségi kultúra szereplői, a civil-, köz- és magánszféra tagjai egyaránt. Tiszteletét tette Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Vantara Gyula, Békéscsaba országgyűlési képviselője, Békés Megye Önkormányzat képviseletében Várfi András alelnök, Dohányos András, a Csorvási Értéktár elnöke és Ránkli Ferenc, a település polgármestere, illetve a település tisztségviselői, lakossága.
Ünnepi köszöntők, idézetek, elismerő kifejezések hangzottak el.
Az ünnepi köszöntőt a helyi Borouka Pávakör ifjú tehetségei a Malá Borouka citera együttes előadása és Kertész Ákos verse színesítették.
Az ünnepi beszédek elhangzása után Liptákné Gajdács Mária, az Evangélikus Egyházközség lelkészasszonya megáldotta és megszentelte az épületet.
A közösségi ház avatása a nemzetiszín szalagok átvágásával zárult.
A szalagok átvágásában részt vett Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Oryszcsák György, a Telekgerendási Szlovákok Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, valamint Ránkli Ferenc, Telekgerendás község polgármestere. Ezzel a Helytörténeti-néprajzi gyűjtemény és közösségi tér megnyitotta kapuit a vendégek előtt, akik megtekinthették az épületekben található gyűjteményeket, kiállítási tárgyakat és a közösségi teret egyaránt.

(Orjestyik Éva)

2017_neprajzi_gyujtemeny_01.jpg
2017_neprajzi_gyujtemeny_02.jpg
2017_neprajzi_gyujtemeny_03.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds