szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.05.10.  
2505 alkalommal olvasva
Vantara Gyula átvette megbízólevelét Képgaléria

Békés megyében tizenhárom országgyűlési képviselő vehette át a megyei Területi Választási Irodától megbízólevelét ünnepélyes keretek között május 7-én, Békéscsabán a Jókai Színházban. A hét megyei egyéni választókerületekben megválasztott, valamint a területi listán mandátumhoz jutott hat honatya a jeles alkalmon hivatalosan is megerősítést kapott arról, hogy megkezdhetik parlamenti munkájukat.

Az ünnepélyes alkalmon megjelenteket Dr. Dávid Sándor a Békés Megyei Területi Választási Iroda vezetője, megyei főjegyző köszöntötte, majd tájékoztatást tartott a 2010. évi országgyűlési képviselő választás eseményeiről és eredményeiről. A prezentációból kiderült, hogy hat egyéni választókerületben már az első fordulóban érvényes és eredményes volt a szavazás, csak a hetes számú egyéni választókerületben kellett második fordulót tartani. 186.295 fő jelent meg az első fordulóban, eredmény elleni jogorvoslatot nem jeleztek felénk, mondta el az irodavezető, majd hozzátette, hogy a választások zavartalan lebonyolításában négyezren közreműködtek.

A mandátumot igazoló megbízóleveleket az egyéni választókerületi bizottság elnökei adták át a megye egyéni választókerületiben megválasztott hét leendő honatyának. Mandátumot szerzett és a következő parlamenti ciklusban a FIDESZ-KDNP frakcióját erősítve képviselheti Békés megyét, a kerületek sorrendjében : Vantara Gyula, Dr. Kovács József, Erdős Norbert, Farkas Zoltán, Domokos László, Dr. Dancsó József, és Simonka György.

Ezután a területi listáról parlamentbe jutott képviselőknek adta át mandátumot igazoló dokumentumot a megyei területi választási bizottság elnöke, melyet Babák Mihály (Fidesz-KDNP), Gajda Róbert (Fidesz-KDNP), Hanó Miklós (Fidesz-KDNP), Dr. Latorcai János (Fidesz-KDNP), valamint Samu Tamás (Jobbik) és Dr. Varga Zoltán (MSZP) vehetett át a TVI elnökétől.

A mandátum átadását követően a jelenlévők meghallgathattak egy rövid zenés műsor a Jókai Színház színművészeinek előadásában, majd a Szózat soraival fejeződött be a jeles esemény, amelyet végül állófogadással zártak. A honatyákat Prohászka Béla olimpiai bajnok mesterszakács és a megyei gasztronómiai team látta vendégül a hét különböző választókerületi tájegységre jellemző ételekkel

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

mandatum_atvetel_01.jpg
mandatum_atvetel_02.jpg
mandatum_atvetel_03.jpg
mandatum_atvetel_04.jpg
mandatum_atvetel_05.jpg
mandatum_atvetel_06.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.066seconds