szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.04.29.  
3106 alkalommal olvasva
Kedves ballagó diákok!

Nagy útra készültök valamennyien. Életetek egyik legmeghatározóbb élményeként fogtok visszagondolni arra a napra, amikor elköszöntök valamitől: iskolátoktól, szüleitektől, barátaitoktól, és városotoktól, Békéscsabától.
Eddig is kellett döntéseket hoznotok: hová szeretnétek menni tanulmányi kirándulásra, milyen nyelvet tanuljatok, hogyan töltsétek el hasznosan a hét eleji és hét végi napokat.
De a mostani helyzetetek más: meghoztátok első felelős döntéseteket, amivel a sorsotok határozott irányba fordul. Nem szabad most hátratekintenetek tehát. Örülök, hogy Békéscsabán lehetőséget tudtunk biztosítani mindannyiótoknak, hogy felkészüljetek a hétfőn kezdődő megmérettetésre. Azonban figyelmetekbe ajánlom Kölcsey gondolatait: „Szívedben és fejedben ezerféle erő szendereg, mit felkölteni, s kifejteni és alakítani a te dolgod."
Remélem, mindenki igyekezett élni a tanulás lehetőségével, és minél teljesebb tudással rendelkezve készültök a magatok választotta jövőre.
Az út néha maga a cél. Nem szeretném azonban, hogy sorsotok csak bolyongással, helykereséssel telne, hiszen hazátok, otthonotok van. Ezért Békéscsaba polgármestereként magaménak érzem és továbbadom Márai Sándor tanácsait:

„Mindig nyugatra menj, és ne feledd soha, hogy keletről jöttél. Egyszer visszatérsz a városba, ahol születtél. Lehet, hogy én már nem várlak meg. Kívánom, hogy emberöltő multán te állj itt fiaddal, aki nyugatra indul.
Add tovább lelkébe és fülébe a szót, amit elnémult apái üzennek….
Ne félj a világtól. Csak az ismeri meg önmagát, aki a világ fölé hajolt egyszer. Látott mélységet, magasságot, és mégsem szédült el….
Három levél és egy bot az útravaló. A levelek megnyitják a városok kapuit, a vándorbot megmutatja az utat…. Körbevisz a világon, s egyszer hazavezet…. A lelkedre figyelj! Mikor döntened kell becsület és csábítás között, egy hangot kell hallanod.
Ha nagyon figyelsz erre a hangra, mindig megtudod, mi a tennivalód.”
Kérem, hogy ha tehetitek, térjetek vissza tehát hozzánk. Városotok hazavár.

Vantara Gyula


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.045seconds