szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.04.29.  
2027 alkalommal olvasva
Kedves ballagó diákok!

Nagy útra készültök valamennyien. Életetek egyik legmeghatározóbb élményeként fogtok visszagondolni arra a napra, amikor elköszöntök valamitől: iskolátoktól, szüleitektől, barátaitoktól, és városotoktól, Békéscsabától.
Eddig is kellett döntéseket hoznotok: hová szeretnétek menni tanulmányi kirándulásra, milyen nyelvet tanuljatok, hogyan töltsétek el hasznosan a hét eleji és hét végi napokat.
De a mostani helyzetetek más: meghoztátok első felelős döntéseteket, amivel a sorsotok határozott irányba fordul. Nem szabad most hátratekintenetek tehát. Örülök, hogy Békéscsabán lehetőséget tudtunk biztosítani mindannyiótoknak, hogy felkészüljetek a hétfőn kezdődő megmérettetésre. Azonban figyelmetekbe ajánlom Kölcsey gondolatait: „Szívedben és fejedben ezerféle erő szendereg, mit felkölteni, s kifejteni és alakítani a te dolgod."
Remélem, mindenki igyekezett élni a tanulás lehetőségével, és minél teljesebb tudással rendelkezve készültök a magatok választotta jövőre.
Az út néha maga a cél. Nem szeretném azonban, hogy sorsotok csak bolyongással, helykereséssel telne, hiszen hazátok, otthonotok van. Ezért Békéscsaba polgármestereként magaménak érzem és továbbadom Márai Sándor tanácsait:

„Mindig nyugatra menj, és ne feledd soha, hogy keletről jöttél. Egyszer visszatérsz a városba, ahol születtél. Lehet, hogy én már nem várlak meg. Kívánom, hogy emberöltő multán te állj itt fiaddal, aki nyugatra indul.
Add tovább lelkébe és fülébe a szót, amit elnémult apái üzennek….
Ne félj a világtól. Csak az ismeri meg önmagát, aki a világ fölé hajolt egyszer. Látott mélységet, magasságot, és mégsem szédült el….
Három levél és egy bot az útravaló. A levelek megnyitják a városok kapuit, a vándorbot megmutatja az utat…. Körbevisz a világon, s egyszer hazavezet…. A lelkedre figyelj! Mikor döntened kell becsület és csábítás között, egy hangot kell hallanod.
Ha nagyon figyelsz erre a hangra, mindig megtudod, mi a tennivalód.”
Kérem, hogy ha tehetitek, térjetek vissza tehát hozzánk. Városotok hazavár.

Vantara Gyula


2017.12.14.
130 alkalommal olvasva
2017.12.14.
119 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2018 Vantara Gyula
parse time: 0.026seconds