szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2018.02.13.  
67 alkalommal olvasva
Magyar-Szlovák Baráti Tagozat

Dr. Aradszki András, az Országgyűlés Magyar-Szlovák Baráti Tagozatának elnökének meghívására, 2018. január 24-én Budapestre látogatott a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Szlovák-Magyar Baráti Csoportja.

A szlovákiai delegációt - Gál Gábor elnök, Katarina Cséfalvayova, Karol Farkašovsky és Jakab Elemér tagozati tagok - Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Dr. Aradszki András tagozati elnök fogadták az Országházban.

A partnertagozatok találkozóján Aradszki elnök úr, Petneházy Attila és Szabolcs Attila képviselők, valamint Fuzik János szlovák nemzetiségi szószóló mellett magam is részt vettem.

A megbeszélésen kitértem a békéscsabai nemzetiségi infrastruktúra-fejlesztés fontosságára, amire magyarországi pénzből került sor. Ezenkívül azt is megemlítettem, hogy a szlovák állam a minőségi fejlesztésben tudna segítséget nyújtani, valamint beszéltem városunk Szlovák Főkonzulátusának kulturális missziót betöltő szerepéről is.

A felek kiemelték a két ország kapcsolataiban az elmúlt években megteremtett kedvező változást, továbbá azt, hogy az így kialakult konstruktív légkör, alkalmat adhat a kétoldalú viszonyt még terhelő nyitott kérdések rendezésére.