szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.06.02.  
2433 alkalommal olvasva
V. Hopp–Parádé - Békéscsaba, Korzó tér, 2010 június 2.

A Hopp–Parádé megérkezett Békéscsabára: abba a városba, amely olimpiai győztesek, világ-, Európa- és országos bajnokok sokaságával büszkélkedhet. Az utóbbi években többször bebizonyosodott, hogy a város nagyszerű házigazdája a legrangosabb sporteseményeknek is. Békéscsaba városvezetése fokozott figyelmet fordít a sportra, a fiatalok mozgására, az utánpótlás-nevelésre.

A 2007-ben útjára indított Hopp-Parádé az eddigi négy rendezvényére öt világbajnokot hozott Magyarországra: a férfi ugróatléták közül eljött az orosz magasugró Jaroszlav Rybakov, a bahamai magasugró Donald Thomas, a holland rúdugró Rens Blom, míg a női versenyzők közül Svetlana Feofanova és a német rúdugró Nastja Ryzin.

Olimpiai bajnokok a világbajnokok ellen az V. Hopp–Parádén

Itt lesz szerdán, Békéscsabán az V. Hopp–Parádén az amerikaiak 2004-es athéni olimpiai bajnok rúdugrója, Timothy Mack – a Hopp–Parádék történetének első olimpiai bajnoka. A Korzó téren június 2-án megrendezésre kerülő sporteseményen az orosz Igor Pavlov lesz kihívója. Pavlov a 2004-es budapesti atlétikai világbajnokságon győzedelmeskedett férfi rúdugrásban, s kettejük párviadala igazi sportcsemegének számít majd. Az amerikai Timothy Mack 601 centiméteres egyéni csúcsa kiemelkedő a világ örökranglistáján, ennél magasabbra eddig csupán nyolc rúdugró emelkedett a földkerekségen. Pavlov 590 centiméteres rekordját talán éppen Békéscsabán szárnyalja majd felül. A két világsztár azonban nem csupán egymással vetélkedik majd, hiszen mellettük indul még a két utolsó Világ Atlétikai Döntő győztese, az ukrán Makszim Mazurik (egyéni legjobbja 582 centiméter) – egyebekben a Hopp–Parádé címvédője -, és az amerikai Derek Miles (egyéni legjobbja 585 centiméter), valamint az orosz Dimitrij Starodubcev junior Világ-, és Európa-bajnok (575 centiméter), míg a magyar színeket Várszegi Tamás képviseli.

A női távolugrás versenyszám világsztárja az orosz Olga Kucherenko, aki az elmúlt héten Szocsiban 713 centiméteres ugrásával a világ idei legjobb eredményét érte el, alaposan túlugorva eddigi egyéni csúcsát (691 cm). Az eddigi esélyesebbnek tartott amerikai Funmi Jimoh idén kiváló formában versenyez, egyéni legjobbja 696 centiméter, s Békéscsabán ő is hét méter fölötti eredményt vár magától. Erre minden esélye megvan, hiszen idén kiváló formában van, sorra nyeri a jelentős versenyeket. Egyéni legjobbja 696 centiméter. Kettejük párviadalába várhatóan beleszól majd az amerikai Rose Richmond (676 cm) és a hétszeres ukrán bajnok, egyben világbajnoki hetedik Olexandra Stadnyuk (675 cm) is. A haza színeket a tizenkétszeres magyar bajnok Babos Rita (621 cm) képviseli.

Csakúgy, mint a korábbi években, a szervezők idén is lehetőséget adnak a gyermekeknek, hogy különböző atlétikai versenyszámokban összemérjék erejüket: több órán át övék a pálya: sprintfutásban, medicinlabda-dobásban, illetve ugrásokban. Az életre szóló élményt számukra a mozgás és a versenyzés mellett az adja, hogy egyazon pályán, egyazon körülmények között léphettek pályára, mint délután a világsztárok.

Az egész napos, díjtalan belépésű Korzó téri eseményen ízelítőt ad tudásából a világhírű békéscsabai tornaiskola, a kick-box szakosztály, valamint fellépnek a FitDance Center SE táncosai is.

A tavalyi évhez hasonlóan a rendezvény házigazdája Hajdú B. István lesz.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds