szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.06.02.  
2403 alkalommal olvasva
Brüsszeli képviseletet nyitott a délkelet-magyarországi régió

2010. május 31-én, hétfőn hivatalosan is megnyílt Délkelet-Magyarország brüsszeli regionális képviselete. A képviseletet három megye (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád), valamint két város (Békéscsaba és Kecskemét) alapította, hogy lehetővé tegye a régió közvetlen kapcsolatát az Európai Unió intézményeivel, kapcsolatokat építsen ki a már jelen lévő regionális képviseletekkel, valamint képviselje a régió érdekeit a nemzetközi színtéren. Az EU-hoz tartozó Régiók Bizottságának épületében rendezett megnyitón a régió vezető illetékesei mellett megjelentek az uniós központi intézmények képviselői - köztük az Európai Parlament több képviselője, így Surján László (KDNP) és Tabajdi Csaba (MSZP) -, valamint díszvendégként dr. Iván Gábor nagykövet, Magyarország EU melletti állandó képviseletének vezetője.
A megnyitón Gabriela Hernandez Martin, az Európai Bizottság, Regionális Politika Főigazgatóságának főosztályvezető helyettese köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Ezt követően Hernyes Zoltán, Magyarország belgiumi nagykövete szólt röviden a vendégekhez. Beszédében többek között annak fontosságát emelte ki, hogy a közös brüsszeli képviselet mellett számos magyar régió most már önálló képviselettel is rendelkezik.
A délkelet-magyarországi iroda igazgatója, Krikovszky József a hivatalos megnyitó kapcsán arra emlékeztetett, hogy a régió pozíciója egyedülálló Európa szívében, mert többfajta megújuló energiaforrással rendelkezik, így geotermikus, nap- és szélenergiával. A régió ennek birtokában arra törekszik, hogy "a kutatás európai kapujává váljék". Emellett folyami közlekedési csomópont kíván lenni, a turistáknak pedig a térség természeti kincsei mellett gyógy- és wellness fürdők nagy választékát kínálja. A hétfői megnyitót az érintett megyéket bemutató kiállítás kísérte, a brüsszeli vendégeket mesterszakácsok készítette magyaros italok és ételek várták, mint például bugaci fokhagymás libamáj, szürkemarha húsából készült bélszín-tatárbifsztek, téliszalámi, Csaba Gyöngye bor és gyulai kolbász.


Tisztelettel:

Vantara Gyula


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds