szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.06.11.  
2336 alkalommal olvasva
Aktualitások a város beruházásairól

A városban megkezdődött szennyvízcsatorna-beruházás után várhatóan több olyan jellegű építkezés is megkezdődik, amely jelentősnek mondható forgalomkorlátozással jár majd. Ilyen az önkormányzat beruházásban 2010 II. félévi kezdéssel tervezett AGORA projekt a Széchenyi utcát és Derkovits sort érintve, és a 2011-es kezdéssel tervezett városközpont revitalizáció. 2011 második félévében várható, hogy megkezdődik állami beruházásként a vasút-rekonstrukcióhoz kapcsolódó Szerdahelyi utcai vasúti átjáró helyén közúti aluljáró építése, az Orosházi úti felüljáró átépítése a hídfeljárók végi csomópontok átépítésével, a 4433 számú közút (Kígyósi út) új nyomvonalon történő kiépítése, és a Gyár utca, Kereki utca részbeni átépítése.
Az önkormányzat folyamatos tárgyalásokat folytat a beruházókkal és az utak üzemeltetőivel, a közlekedési hatósággal a forgalomelterelésekről és korlátozásokról, keresve a legkedvezőbb megoldásokat. Az viszont könnyen belátható, hogy az ilyen mértékű közterületen folyó építkezések kellemetlenséggel járnak. Jelenti ez az utazási idő meghosszabbodását, a megszokott útvonalak helyett újak igénybevételét.
A közlekedést jelentősen érintő aktuális változásokról a szokásos módon tájékoztatjuk a lakosságot. A tájékoztatási kötelezettséget a kivitelezők számára szerződéseinkben is előírjuk.

A Belváros revitalizációjának I. üteméről, ami a Szent István tér, Kossuth tér, Luther utca (Kossuth tér és Irányi utca közötti szakasza), Irányi utca, valamint Andrássy út (Irányi utca és Szt. István tér közötti szakasza) által határolt területet érinti, 2009 novemberében volt kormánydöntés. Ez azt jelenti, hogy a Kormány kiemelt projektként nevesítette. Ezt követően indult egy projektfejlesztési folyamat, ami szeptemberre záródhat le, eddig kell a részletesen kidolgozott projektet (kiviteli tervek, költségvetés, az un. Akcióterületi terv, stb.) leadni. Ennek a támogatásáról decemberben vagy 2011 januárjában várható döntés, a támogatási szerződés megkötése 2011 márciusában lehetséges. Ezt követően indulhat a kivitelezés, aminek 2012 márciusára kell lezárulnia.
 
Projektelemek:

 • Szt. István tér átépítése (díszburkolat, növényzet, köztéri díszítő elemek, autóval történő behajtás külön engedéllyel)

 • Andrássy út a Szt. István tértől az Irányi utcáig

 • Irányi utca felújítás

 • Luther utca átépítés az Irányi utca és Kossuth tér közötti szakaszon

 • Kossuth téri közlekedési felület átépítése

 • Parkolóház építés (Univerzál mögötti területen, 250 férőhellyel)

 • Szent István téren a Szent István tér 8, 10 épületek, valamint a Hivatal homlokzatának megújításaTisztelettel:

Vantara Gyula


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
 • Vantara Gyula
  Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
  5600 Békéscsaba

  T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds