szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.06.22.  
2311 alkalommal olvasva
Békéscsabai Kábítószer-ellenes Napok

Június 26-át - az ENSZ döntése alapján – 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. Az idei világnap szlogenje: „Gondolj az egészségre, ne a kábítószerekre!” (Think health - not drugs).
A Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a Kábítószer-ellenes Világnap kapcsán színes, esetenként rendhagyó programokkal kívánja felhívni a figyelmet az egészségmegőrzésre, a drogmentes élet fontosságára.

- Június 25-én, pénteken 10.00 – 15.00 óra között Családi program a Széchenyi Ligetben: kifestők, társasjátékok, kirakók, részegszemüveg, kutyás bemutató, filmvetítés, beszélgetések, egészségügyi mérések.

- Június 25-én, pénteken 20.00 órától a Békéscsabai Fiatalokat Támogató Egyesület szervezésében éjszakai focikupa az Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermében. A program célja alternatív szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget kínálni a fiatalok számára.

- Június 26-án, szombaton 9.00 – 12.00 óra között egészségügyi mérések és „Egészségkaszinó” a Korzó téren. 11.00 órakor a Kemény Gábor Közlekedési és Logisztikai Szakközépiskola Gitárklubjának közreműködésével „Utcazene”.

- A Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum két alkalommal, két különböző helyszínen szervez flash mob-ot a Kábítószer-ellenes napok keretében Békéscsabán.

 • Az ÖSSZEFOGÁS jegyében:
  2010. június 25-én, pénteken 17.00 órakor a Csaba Center aulájában a „Biztonságosabb társadalom – megtartó közösség” mottóhoz kapcsolódóan a résztvevők 3 percig fogják egymás karját mozdulatlanul, rezzenéstelenül, mialatt zene szól a Csaba Center minden szintjén jól hallhatóan. A résztvevők a 3 percet követően, azaz amikor elhallgat a zene, azonnal megmozdulnak, továbbmennek, mintha mi sem történt volna.

 • Az ALTERNATÍV SZABADIDŐELTÖLTÉS jegyében:
  2010. június 26-án, szombaton 11.00 órakor táncos flash mobot valósítunk meg a Békéscsabai Vasútállomás előtti téren. Egy egyszerű capoeira mozdulatsorral szeretnénk magunkra és a nemes ügyre irányítani az utazók és a járókelők figyelmét. A mozdulatokat rövid próba keretében könnyedén meg lehet tanulni az akciót megelőző napokban, így bárki részt vehet majd, akinek van hozzá kedve.

  A flash mob-ot követően a helyszínen a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke nyilatkozik majd a sajtónak a rendhagyó esemény üzenetéről.


Közreműködők:
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület, Békéscsabai Kulturális Központ, ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézete, Igazságügyi Hivatal Pártfogói Szolgálata, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, Békéscsabai Rendőrkapitányság, Békéscsabai Drogprevenciós Munkacsoport, Kemény Gábor Közlekedési és Logisztikai Szakközépiskola, Mentálhigiénés Egyesület, Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány, SOS Tini Telefonos Alapítvány, Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület, PASSZ Kortárssegítő Csoport, Kemény Gitárklub, Csaba Rádió, Békéscsabai Fiatalokat Támogató Egyesület, Erzsébethelyi Általános Iskola.


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
 • Vantara Gyula
  Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
  5600 Békéscsaba

  T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds