szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.07.12.  
4020 alkalommal olvasva
Lerakták a fényesi közösségi ház alapkövét Képgaléria

Fényes eddigi egyetlen közösségi tere, a fatornyos kocsma elveszti egyeduralmát, ugyanis onnan nem messze rövidesen felépül a várva várt közösségi ház. Az épület alapkövét július elején rakta le Vantara Gyula polgármester, Tímár Ella képviselő és Tolnai Ferenc, a Fényes és Térsége Egyesület elnöke.
- Komoly összefogás eredményeként a fényesiek régi álma válhat valóra – fogalmazott Vantara Gyula. A város a közösségi ház céljaira egy háromezer négyzetméteres területet bocsátott a Fényes és Térsége Egyesület rendelkezésére. Az egyesület pályázott, de a forrásokat nem sikerült előteremteni, ezért szponzorokat próbáltunk találni. Megkeresésünkre húszmillió forinttal támogatja az építkezést a Digi TV, ezt pótolta ki tízmillió forinttal az önkormányzat, és meg kell említeni a G-Betont, amely négyszázezer forint értékben nyújt természetbeni segítséget. A településrészen negyven éve szűnt meg a fatornyos iskola, azóta a helyén kialakított kocsmában jöttek össze az emberek, ott tartottuk a lakossági fórumokat is. Várhatóan késő ősztől, a mintegy ezer fényesi lakos egy olyan impozáns épülettel lesz gazdagabb, amelyben önkormányzati alapellátást biztosítunk, és amely igazi közösségi térként szolgál majd – mondta a polgármester.
A kivitelező Garda-Ház Kft. ügyvezetőjétől, Kovács Szabolcstól megtudtuk, hogy a százharminc négyzetméter hasznos alapterületű ház – amelyben ötven négyzetméteres nagytermet alakítanak ki – Darabos Imre tervei alapján készül. Az épület fokozottan hőszigetelt és energiatakarékos lesz, hogy a későbbi fenntartása se jelentsen komoly gondot.
A kis ünnepségen az alapkőbe belekerültek a tervek, a friss újságok és mai pénzek másolatai, hogy megőrizzék a pillanatot az utókornak. A ceremónia végén Tímár Ella és Tolnai Ferenc köszönetet mondott azért, hogy a „korábban Békéscsaba mostohagyerekeként kezelt Fényes” folyamatosan fejlődik. Jövő áprilisban ott is indul a csatornázás, a közösségi ház mellett pedig a későbbiekben egy játszótér és sportudvar kialakítását tervezik.

fenyes_alapko_01.jpg
fenyes_alapko_02.jpg
fenyes_alapko_03.jpg
fenyes_alapko_04.jpg
fenyes_alapko_05.jpg
fenyes_alapko_06.jpg
fenyes_alapko_07.jpg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.051seconds