szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.07.12.  
2556 alkalommal olvasva
Élelmiszer-adományok a csabai rászorulóknak

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata ez év tavaszán pályázatot nyújtott be a Gyermekétkeztetési Alapítvány által meghirdetett „EU Élelmiszersegély 2010” programra. Ennek eredményeként a város lakói közül közel 10 000 rászoruló, hátrányos helyzetű személy (létminimum közelében élők, kisnyugdíjasok, hátrányos szociális helyzetű gyermekek) részesül élelmiszeradományban, melynek bolti áron számított összértéke 23,5 millió forint. Az élelmiszercsomagok mindegyike tartalmaz lisztet és száraztésztát, valamint valamilyen egyéb terméket, jellemzően édességfélét (kristálycukor vagy műzliszelet vagy csokoládés gabonagolyó vagy háztartási keksz vagy vaníliás karika vagy vitaminkészítmény vagy kukorica konzerv).
Az adományosztás előkészítését Békéscsaba Megyei Jogú Város Szociálpolitikai Osztálya, valamint a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti és Családsegítő Központja végezte. A pályázat benyújtásával egy időben megkezdődött az önkormányzattól segélyben részesülők leválogatása, majd adategyeztetésre történő behívása. Rajtuk kívül felkerültek a listára a Családsegítő és Gyermekjóléti Központtal kapcsolatban álló hátrányos helyzetű egyének és családok, valamint a városban működő civilszervezetek (Nagycsaládosok Egyesülete, Mozgáskorlátozottak Egyesülete, Nyugdíjas szervezetek) rászoruló tagjai és a Munkaügyi Központ regisztrált álláskeresői. A lista összeállítását követően a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti és Családsegítő Központja az adományosztás időpontjáról és helyszínéről minden rászorulót írásban értesített. Ezzel párhuzamosan zajlott a kiosztandó élelmiszerek Békéscsabára történő leszállításának megszervezése. Az áru leszállításához négy kamionra volt szükség, a szállítás költségeire fordított összeget városunk polgármestere Vantara Gyula ajánlotta fel.
Az élelmiszersegély kiosztására Békéscsaba Őr utca 1. szám alatti helyszínen kerül sor 2010. július 12. és 2010. július 21. között munkanapokon 800 és 1800 óra között, valamint július 22-én 800 és 1200 óra között. Az osztás lebonyolítását a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti és Családsegítő Központjának munkatársai végzik az önkormányzat közcélú foglalkoztatottjainak közreműködésével.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds