szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.07.26.  
2365 alkalommal olvasva
Jövőre megújul a 2. Számú Általános Iskola

Az európai uniós támogatással megvalósuló, csaknem 536 millió forintos összköltségű komplex felújítás eredményeként korszerűsítik a 2. Számú Általános Iskola épületeit, fejlesztik eszközrendszerét 2011 őszéig. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban adott be pályázatot a 2. Számú Általános Iskola fejlesztésére, amelynek eredményeként 482 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A fejlesztés támogatási aránya 90%, az önrészt az önkormányzat biztosítja.

A korszerű, XXI. századi követelményeknek megfelelő infrastrukturális és technikai feltételek nagymértékben hozzájárulnak az intézményben folyó nevelő-oktató munka javításához. A város a Dél-alföldi Operatív Program „Alapfokú nevelés-oktatási intézmények és gimnáziumok infrastruktúrájának fejlesztése" című pályázat keretében nyert 482 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a 2. Számú Általános Iskola komplex felújítására. A projekt összköltségvetése 536 millió forint. A fenntartható városfejlesztési és közoktatás- fejlesztési célokkal összhangban a beruházás célja a térség diákjainak magas színvonalú képzéséhez szükséges infrastruktúra kialakítása, eszközök beszerzése, halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) és sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek integrációja, mozgás- és érzékszervi fogyatékos gyermekek nevelése-oktatása, korszerű és gazdaságosan üzemeltethető iskola kialakítása.
„Az oktatás kiemelten fontos terület, melyre megéri nagy hangsúlyt fektetni, hiszen hazánk sikerének kulcsa van a tanárok, nevelők kezében. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2. Számú Általános Iskola fenntartójaként elkötelezett az oktatás fejlesztése mellett, és folyamatosan keresi azokat a pályázati lehetőségeket, melyek segítségével a közoktatás minőségi színvonala fenntarthatóan fejleszthető.” – nyilatkozta Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere.
A projekt eredményeiből részesülnek egyrészt az intézmény tanulói, rajtuk keresztül a szüleik, továbbá az intézmény dolgozói, a sajátos nevelési igényű (SNI) és halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermekek, valamint a város minden iskoláskorú tanulója, hiszen az iskola több városi rendezvénynek is házigazdája.
„Az intézményünkben közel 30 éve nem történt komolyabb építési tevékenység. Az épületszerkezetek elavultak, korszerűtlenek, üzemeltetésük gazdaságtalan. Jelenlegi eszközállományunk túlnyomó része szellemileg és fizikailag elavult, korszerűtlen. A felújítás eredményeként az épület jellemzői jelentősen javulnak. Valamennyi tanterem felújításra kerül, az ergonómiai követelményeknek megfelelő bútorokkal és készségfejlesztő eszközökkel. Korszerű eszközökkel esélyegyenlőséget biztosító épületben, egészséges környezetben dolgozva a gyermekek felnőttként is eredményesebben érvényesülhetnek.” – mondta Szeleczki Erzsébet, a 2. Számú Általános Iskola igazgatója.
A munkaterületet júniusban adták át a kivitelezőnek, a munkálatok ezt követően azonnal megkezdődtek. A projekt tartalma: akadálymentes parkolóhelyek kialakítása, tetőfedés cseréje, homlokzat hőszigetelése, falak szigetelése, padló- és falburkolatok cseréje, épület akadálymentesítése, fűtési rendszer és villanyhálózat korszerűsítése, tantermek strukturált kábelezése, játszóudvar kialakítása, nyílászárók cseréje, vizesblokkok felújítása, eszközbeszerzés. A fejlesztés 29 tantermet, egy csoportszobát, az ebédlőt, a zsibongót, a könyvtárat, a tanári szobákat és az udvart érinti.
A felújítás első szakaszában megújul az 1902-ben épült épületrész, ezzel párhuzamosan megkezdődik a tornaterem teljes felújítása. A projekt második szakaszában az újabb épületrész felújítása következik. A projekt befejezése a 2011 őszére várható.


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.063seconds