szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.08.12.  
2395 alkalommal olvasva
Emberközeli politikusok a csabai lakossági fórumon Képgaléria

Kiss Tibor, a 7.sz. választókörzet képviselőjelöltjének kezdeményezésére ismét összegyűltek a városrész közös képviselői. A tegnap esti találkozón városvezetés elmúlt négy évének értékelése, a belváros rehabilitációja, valamint a városi hulladékkezelés problémái voltak a legfontosabb témák. Vantara Gyula polgármester válaszolt a felmerülő kérdésekre, de szó esett a város eladósodottságának kérdése is.

- Nem a politikát kell az utcára vinni, vagy emberközelivé tenni, hanem a politikust – kezdte köszöntőjét Kiss Tibor képviselő. Ahogy fogalmazott: - Az elmúlt nyolc évben is törekedtünk a lakók és a városvezetés közötti folyamatos és élő kapcsolat fenntartására, amely minden esetben közösen meghatározott feladatok közös elvégzéséhez vezetett.
Vantara Gyula polgármester az elmúlt négy év rövid értékelésével kezdte beszámolóját, amelyben az út- és járdafejlesztések mellett a városi nagyberuházásokról szólva, az éppen zajló szennyvízberuházás munkálatait emelte ki. A városvezetést bíráló véleményekre reagálva elmondta:
- Az előttünk álló kampány egyik központi témája lesz a város hitelállománya, melynek kapcsán ellenfeleink katasztrófát emlegetnek majd, miközben szó sincs Békéscsaba eladósodásáról. A jelenleg 5 milliárdos hitelállomány törlesztése azokból a bevételt hozó beruházásokból történik majd, melyek a ciklus folyamán megvalósultak, vagy éppen kivitelezés alatt állnak. Gondoljunk az új ipari park várható bevételeire, de említhetném a város vagyongyarapodását is, melynek keretében 2006 óta közel 5 milliárd forinttal növeltük a megyeszékhely vagyonát.
A lakóközösségek képviselőinek főbb gondjai között szerepelt a városi hulladékkezeléshez kapcsolódó problémák megoldása, amellyel kapcsolatban a polgármester az előző városvezetés által kötött előnytelen szerződés hatásaira hivatkozott, majd ígéretet tett a 70 év felettiekre vonatkozó kedvezmények - lehetőség szerinti - bővítésére a következő ciklusra vonatkozóan. Többen érdeklődtek a belvárosi rehabilitáció várható ütemezéséről és hatásairól is, de felmerült a nagybani piac és a csarnok áthelyezésének és fejlesztésének lehetősége is. A szép számban megjelent közös képviselők közül néhányan most találkoztak először a kibővített 7.sz. választókörzet Fideszes jelöltjével, aki biztosította a jelenlévőket, hogy szerencsés esetben a következő négy évben is számíthatnak hasonló fórumokra.

kepviseloforum_01.jpg
kepviseloforum_02.jpg
kepviseloforum_03.jpg
kepviseloforum_04.jpg
kepviseloforum_05.jpg
kepviseloforum_06.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds