szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.08.16.  
2342 alkalommal olvasva
A békéscsabai önkormányzat működése a legátláthatóbb

A Progresszív Intézet nemrég egy átfogó, a fővárosi kerületek és a megyei jogú városok önkormányzatait vizsgáló elemzést készített. Az elemzések során kiderült, vidéken a csabai önkormányzat működése a legáttekinthetőbb.

A budapesti XIII. kerületé a legkisebb, a pécsi önkormányzaté a legnagyobb adósságállomány – olvasható a Progresszív Intézet elemzésében, amely a fővárosi kerületek és a 23 megyei jogú város gazdálkodását vizsgálta. A kutatás szerint főként a kormánypárti önkormányzatok küzdenek nagy adóssággal, ugyanakkor a jóléti kiadások is a Fidesz-KDNP által vezetett városokban a legmagasabbak.

Az intézet azt is megvizsgálta, hogy az egyes önkormányzatok működése mennyire átlátható. Mérlegük szerint a legjobb eredményt ebben a tekintetben a szocialista vezetésű XIII. kerület mellett a fideszes vezetésű Békéscsaba, valamint az MSZP-SZDSZ irányítása alatt álló Szeged érte el, míg a legkevesebb információt az egri, valamint a Fidesz-KDNP többségű érdi és hódmezővásárhelyi önkormányzat közölte.

2006-ban az ígértük, hogy tiszta, átlátható lesz a város gazdálkodása, ezt visszaigazolja a felmérés — reagált a Progresszív Intézet kutatására Vantara Gyula polgármester, aki szerint az adatokban az elmúlt években folytatott munka köszön vissza. — Célul tűztük ki a sport, az egészségmegőrzés, a szociális és idős ellátás fejlesztését, gondot fordítottunk intézményeink korszerűsítésére, fenntartására. Emellett a helyi vállalkozások erősítését, a munkahelyteremtést is kiemelten kezeljük.

A város első embere szerint mindez visszaköszön az adatokban. Az adósságállományról szólva elmondta: kezelhető és nem okoz gondot a működésben.

— A cél az, hogy minden olyan pályázaton indulni tudjunk, amely a város fejlődéséhez hozzájárul — mondta Vantara Gyula, hozzátéve, minden egyes önerőként odatett forinthoz hat-nyolc forint pályázati pénz kerül. A polgármester kiemelte, 2006 és 2009 között közel 5 milliárd forint értékben nőtt Békéscsaba vagyona a beruházásoknak és pályázatoknak köszönhetően.

— A hiteleket, a kötvényt céllal vettük fel, bocsátottuk ki. Nem arról szól a dolog, hogy feléljük, elherdáljuk a város vagyonát, hanem arról, hogy fejlesszük, bővítsük Békéscsabát — közölte Vantara Gyula.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.045seconds