szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.09.08.  
2373 alkalommal olvasva
Ifjúsági olimpikonokat köszöntött Vantara Gyula

Az Ifjúsági Olimpiai játékokat (YOG) az olimpiai játékok „fiatalabb” változatának szánta a NOB, és 14-18 év közötti fiatalokat vonultatott fel. Ennek az eseménynek az ötletét 2001-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge vetette fel. Az ifjúsági olimpia célja, hogy erősítse az olimpiai eszmét; meghatározó vonzerőként jelenjen meg a fiatalok számára; oktató- és nevelő hatást váltson ki ; életforma modellt ajánljon.
Az első nyári játékok rendező városa Szingapúr volt, ahol Mitykó Szabina tornász, edzője Nagy Ibolya, valamint Albert István labdarúgó-játékvezető, partbíró képviselte Békéscsabát.
A résztvevőket irodájában fogadta és köszöntötte Vantara Gyula polgármester, aki emlékplakettet és Munkácsy albumot nyújtott át a sportolóknak.

Mitykó Bianka Szabina
14 éves, a Torna Club Békéscsaba tornásza.


Szabina 2001-től, 5 éves kora óta jár tornázni a Kórház utcai tornacsarnokba. Nevelőedzője Nagy Ibolya és Hajdú László. (Hajdú László távozása óta, 2 éve, Petrovszki Pál segíti Nagy Ibolya mellett a felkészülését.)
Harmadikos kora óta versenyez, azóta számos magyar bajnoki címet szerzett egyéni- és csapatbajnokságokon egyaránt. Nemzetközi viadalokon is képviselte már a csabai és a magyar színeket, s több alkalommal is kiemelkedően teljesített (Ljubjana, Trnava, Párizs, Déva). Eddigi legrangosabb versenye a 2010 tavaszán megrendezett Európa-bajnokság (Birmingham) volt, ahol a békéscsabai versenyző a juniorok között indult el, s csapatban a 14. helyen végzett.
Sok-sok éves szorgalmas és folyamatos készülése eredményeként ez év júniusában – válogatóversenyek során – kivívta az I. Ifjúsági Olimpián való részvétel jogát. Szingapúrban nagyszerűen helytállt, ugyanis egyéni összetettben mindösszesen 0,1 hiányzott ahhoz, hogy a 12-es döntőbe jusson (így 13. lett), míg ugrásban, a 7. legjobb eredménnyel bekerült a nyolcas fináléba. A szakemberek értékelése alapján – a rendkívül erős mezőnyben – ez már önmagában óriási bravúrnak számított. Szabina végül a 8. helyen zárta a viadalt.
A hazatérést követően sem állt meg az élet, a múlt hét végén újabb magyar bajnokságra került sor, amelyen Szabina egy héttel Szingapúr után két aranyérmet (gerenda és talaj), valamint egy ezüstérmet (ugrás) szerzett.
Az ifjúsági olimpiára nevelő edzője, Nagy Ibolya kísérte el. Szabina az edzőnő első csoportjából került ki. Eddigi rövid edzői karrierje csúcsa az olimpiai részvétel kiharcolása, illetve az ottani szereplés.

Albert István
30 éves, nemzetközi labdarúgó-játékvezető, partbíró. A „pályán kívül” a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, rendőr főhadnagyi rangban.


Az 1986-os világbajnokságon látta Németh Lajos békéscsabai játékvezetőt, akkor határozta el, hogy ő is futballbíró lesz. Labdarúgóként az Előre serdülőben játszott, majd egyre inkább a játékvezetés vált elsődlegessé. A játékvezetői vizsgát 1997-ben tette le Békéscsabán. Győri László, a legendás Tanár Úr az első pillanattól segítette szakmai előrelépését. Békés megyében, a különböző labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges gyakorlati tapasztalatokat. Első mérkőzésén, a Csorvás-Gádoros serdülő találkozón partbíróként ismerkedett meg az éles asszisztensi feladatokkal. Az ellenőrök és a sportvezetők tanácsára vállalta, hogy partjelző lesz, ebben a pozíciójában egyre eredményesebben szerepelt.

Rövidesen bekerült az országos játékvezetői keretbe. Különböző rangú és típusú találkozókon – NB I., Magyar Kupa, Szuper-kupa, stb. – volt közreműködő partjelző. Az NB I-es futsal játékvezetői keret tagja. 2008-ban, a Vasas–Győr találkozón ünnepelte 50. NB I-es mérkőzését partbíróként.

A Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottságának felterjesztésére 2007-ben lett nemzetközi partbíró, asszisztens, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői keretének tagja. Több nemzetközi kupában – UEFA Bajnokok Ligája, UEFA-kupa, Intertotó – és nemzetek közötti válogatott mérkőzésen volt a játékvezető segítője.

Eddigi legnagyobb játékvezetői sikere: társaival, Vad II. István játékvezetővel és Ring György asszisztenssel részt vett az I. Ifjúsági Olimpián, Szingapúrban, s ott a nyitómérkőzésen, az egyik elődöntőn és a döntőn (Bolívia–Haiti 5–0) is közreműködhetett.
Hazaérkezését követően rögtön megkapta első válogatott tétmérkőzését, a Kazahsztán–Törökország Eb-selejtezőn lehetett közreműködő.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.045seconds