szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.09.14.  
2302 alkalommal olvasva
A Nagy Sportágválasztó Békéscsabán

Ismét aktív sportos hétvége elé néz Békéscsaba Megyei Jogú Város: szeptember 17-én és 18-án (pénteken és szombaton) 9.00 és 17.00 óra között, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül sor a Békéscsabai Nagy Sportágválasztó elnevezésű programra, amelyre minden mozogni szerető kicsit és nagyot, nőt és férfit nagy-nagy szeretettel várnak a szervezők.

Három esztendővel ezelőtt, 2007-ben indult útjára a Nagy Sportágválasztó – A Sport Napjai rendezvény Budapesten. A rengeteg érdeklődő, a rendkívüli siker az ötletgazdákban felvetette: érdemes lenne egyes vidéki városokban is megrendezni a programot. A szervezők 2010-ben megkeresték Békéscsaba városát is. Az Önkormányzat élt a lehetőséggel, s gyors egyeztetéseket folytatott a város sportegyesületeivel. A sportszervezetek vezetői nagy örömmel fogadták a lehetőséget, így pénteken és szombaton összesen több, mint 40 különböző sportág kipróbálására nyílik lehetőség egy helyszínen, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban és közvetlen környezetében.
S hogy mely sportágakkal lehet közelebbről megismerkedni?
Ízelítőül néhány: aerobik, agility, aikido, amerikai football, asztalitenisz, atlétika, biliárd, capoeira, erőemelés, fitness, ITF taekwan-do, judo, kangoo, karate, kendo, kézilabda, kick-box, kosárlabda, közelharc, labdarúgás, lovaglás, női torna, önvédelem, rögbi, röplabda, shinkendo, shotokan karate, sportlövészet, sporttánc, súlyemelés, tenisz, testépítés, történelmi íjászat, vívás, WTF teakwan-do, Wu Tai Chu… stb.
De lesznek különböző bemutatók is, a felsorolt sportágakon kívül motoros- és vitorlázó repülő, ejtőernyős ugrás, stb.
A kétnapos program első felében, pénteken 9.00 és 14.00 óra között Békéscsaba óvodásai, általános- és középiskolásai próbálhatják ki a sportegyesületek által kínált sportolási lehetőségeket, míg 14.00 óra után, illetve a szombati, második napon a város lakói számára nyílna ugyanez a lehetőség, mindkét napon 17.00 óráig.
Az egyesületek gondoskodnak arról is, hogy ismert sportemberekkel is lehessen találkozni, így a tervek szerint jelen lesznek a női kézi- és röplabda csapatok tagjai, az Előre labdarúgói. Rajtuk kívül Vozár Attila, Bökfi János, Gyáni János, Debreczeni Dezső, s még sokan mások… A sportszervezetek bemutatókat tartanak, szakmai tanácsokkal szolgálnak, információkkal, szórólapokkal látják el az érdeklődőket.
A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes! A program eső esetén is megrendezésre kerül.


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.046seconds