szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.09.30.  
2326 alkalommal olvasva
150 milliós bölcsőde fejlesztések Békéscsabán

Két bölcsőde is megújul Békéscsabán, a város által elnyert Európai Uniós támogatásnak köszönhetően. Szeptember 30-án került sor a Belvárosi és Pásztor utcai bölcsőde fejlesztésére irányuló projekt nyitóünnepségére, Békéscsaba Polgármesteri Hivatalának Mokos-termében.

Rég várt fejlesztések valósulnak meg Békéscsabán. Egy 2010-ben elnyert Európai Uniós projektnek köszönhetően hamarosan megkezdődik a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott Belvárosi és Pásztor utcai bölcsőde felújítása, infrastrukturális feltételeinek javítása és a bölcsődei szolgáltatások színvonalának emelése, valamint férőhelyeinek bővítése. Az örömteli fejlesztések megkezdését egy nyitórendezvény keretében ünnepelték meg szeptember 30-án, melynek keretében beszédet mondott Vantara Gyula polgármester és Bogár Éva bölcsőde vezető.

Bogár Éva elmondta, a beruházás 20-20 férőhellyel növeli a bölcsődék kapacitását, így 130-ról 170-re nő a férőhelyek száma a két bölcsődében. A fejlesztések több színtéren zajlanak majd. A bővítések kapcsán meglévő eddig nem, vagy más által használt épületrészekből új csoportszobák létesülnek. A bővített helységekben teljesen új berendezések és minőségi játékok várják majd a gyermekeket. A projekttel azonos mértékben megvalósul az épületek akadálymentesítése is. Megtörténik a fűtési rendszer korszerűsítése, a meglévő kazán cseréje mellett napkollektorokat is alkalmaznak majd, amelyekkel a használati meleg víz ellátást fogják majd biztosítani. Nemcsak új csoportszobák épülnek, hanem megszépítik a dolgozók számára a szociális helységeket, korszerűsítik a főzőkonyhákat és a vizesblokkokat is felújítják. A férőhelyek számában bekövetkező pozitív változás 9 fő szakdolgozó
és további 2 fő kiszolgáló személyzet foglalkoztatását hozza.

A nyitórendezvényen elhangzott, hogy e projekt kiemelten fontos Békéscsaba életében, ugyanis jelenleg négy bölcsőde működik maximális kapacitáson 246 férőhellyel. A támogatás eredményeképpen a bölcsődei férőhelyek száma városi szinten 246-ról 286-ra növekszik majd, amelynek köszönhetően a várólisták csökkenése, teljes megszűnése várható. A fejlesztések ezen kívül hozzájárulnak a színvonalasabb gondozó-nevelő munka feltételeinek biztosításához és a kisgyermekes anyák munkaerő-piaci reintegrációjához is.

A beruházás 166 milliós összköltségvetésű, 150 millió Ft európai uniós és 16 milliós saját forrásból valósul meg. A projekt várhatóan 2011. szeptember elejére fejeződik be, így az új nevelési év kezdetére már bővített kapacitással megszépülve várják majd a kisdedeket a bölcsődék.


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds