szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2009.09.24.  
3067 alkalommal olvasva
Szombaton békéscsabai extrémpark avatás

A Békéscsabai Városi Sportcsarnok melletti extrém pályát 2006. június 1-jén, az első alkalommal megrendezett Középiskolai Sportparádé alkalmával adták át. Már a szalag átvágásakor elhangzott az a határozott önkormányzati szándék, hogy amint van rá lehetőség, a skatepark újabb és újabb elemekkel bővül majd.

2009-re az Önkormányzat be is tervezte a bővítésre szánt összeget. Eredetileg új elemek megvásárlását tűzték ki célul, de azután adódott egy igazán kedvező lehetőség: békéscsabai BMX-es fiatalok jelezték a polgármesteri hivatal munkatársai felé, hogy megszűnik a budapesti GODSPEED Sportpark, s az elemei megvásárolhatók lennének.

Az extrém sportok kedvelői jól tudják, hogy a GODSPEED igazi márkanév. Egy híres, japán szakemberek által tervezett, rendkívül látogatott, s a fiatalok által legendásan kedvelt pálya volt, így - a városvezetés teljes mértékű támogatásával - rögtön megtörtént a kapcsolatfelvétel a tulajdonossal, s rövid időn belül meg is egyeztek a felek. Rengeteg elem volt, maga a szétszedés is három teljes napot vett igénybe. Összerakni pedig még hosszadalmasabb volt, mint a puzzle-t kellett darabonként összeilleszteni. Emellett egyes vasszerkezeti alkotórészek és borító elemek is felújításra szorultak.

A békéscsabai önkormányzat a nyár folyamán összesen 6,2 millió forintot fordított a GODSPEED-elemek megvásárlására és renoválására. Összesen 12 elem megvásárlására került sor (közte összefüggő elemsorokéra is), ám - a hely szukössége miatt - ezek nem mindegyike került már most ki a pályára. (Érdemes megjegyezni, hogy néhány új, illetve korábbi elemmel a gerlai extrémpálya is bővült.)

Az új elemekkel kiegészített, s valóban európai színvonalú pálya hivatalos felavatására szeptember 26-án, szombaton kerül sor. A békéscsabai Air-Rolls Extrém és Életmód Egyesület az extrém sportok kedvelői számára alighanem maradandó élményt, látványos, jó szórakozást nyújtó programot szervez a sportcsarnok melletti skateparkban 11 órától kezdődő, s este 8-ig tervezett "II. Harlee Xtreme Games and graff jam" elnevezésű eseményre, amelynek felvezetéseként történik majd meg az új elemek átadása.

Az átadón részt vesz Dr. Szvercsák Szilvia, Békéscsaba jegyzője és Köles István alpolgármester.

Az eseményre minden érdeklődőt tisztelettel várunk.

Tisztelettel:

Vantara Gyula


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.124seconds