szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.10.07.  
2435 alkalommal olvasva
Jutka nénit századik születésnapján köszöntötte Vantara Gyula

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere a Bartók Béla úti Idősek Otthonában századik születésnapján köszöntötte Pap Mihályné, Jutka nénit, aki 1910. október 6-án született Békéscsabán.

Édesapja kubikusként dolgozott, édesanyja háztartásbeli volt. Két fiú, s két lány testvérével nagy szegénységben teltek a gyermekévei Jaminában.
Békéscsabán járt iskolába, ahol hat elemit végzett. Gyerekfejjel kellett dolgoznia, ami nem volt könnyű, ám a szülők megtanították neki a munka becsületét. Mindig azt mondták: amit tőlünk kapsz, az nem kerül pénzbe, a két kezed munkájával, ha akarod, bármikor megvalósíthatod.
1931-ben ment férjhez, nagyon jó házasságuk volt, szerették egymást. Férje földműves paraszt volt, a szülőktől kapott földön gazdálkodott. Eleinte a szülői házban laktak, majd Jaminában építettek saját házat.
Öt gyermekük született, három fiú és két lány, akiknek lehetőségeikhez képest próbáltak mindent megadni. Miután gyermekeik felnőttek, s kitanulák szakmáikat, Jutka néni a cserépgyárban betanított munkásként dolgozott.
Férje hosszantartó betegsége után 1982-ben hunyt el. Halála után 15 évig egyedül élt, ám magányos soha sem volt. Ha gyermekei éppen nem értek rá, akkor a tíz unoka egyike biztos meglátogatta. Mára nagy családja még 12 dédunokával is kibővült.
1997-ben egy szerencsétlen baleset folytán combnyaktörést szenvedett, amiből nagyon nehezen épült fel, de a hite és a családja az élet ezen akadályán is átsegítette.
Jukta néni szerencsére ma már jó egészségnek örvend. A születésnapi ünnepségen sokat mesélt gyermekkoráról, életének állomáspontjairól. Vantara Gyula polgármester átnyújtotta Jutka néninek a miniszterelnök által aláírt emléklapot és az önkormányzat ajándékait egy emléklap kíséretében, valamint az intézmény orvosa Dr. Ferenczi Attila is köszöntötte az ünnepeltet. Isten éltesse Jutka néni!


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds