szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.10.13.  
2610 alkalommal olvasva
Hamarosan befejeződik az infrastruktúra fejlesztése

A DAOP-1.1.1/A-09 pályázat támogatásával létrejövő beruházás egyik része az Északi Ipartelep infrastruktúrájának fejlesztés. Ezáltal a Balassa utcában – a jelenlegivel közel azonos nyomvonalán – elkészül 720 méter hosszan a szilárd burkolata. Ütemezés szerint ez év decemberéig a kivitelezők befejezik az útalapot, majd 2011. tavaszán aszfaltozzák le az útszakaszt. Az Északi Ipartelep részét képező területen – a projekt részeként – már lefektették az ivóvízhálózat, valamint a szennyvízhálózat vezetékeit, elkészültek a távközlési alépítmények és kiépült a közvilágítás. Jelenleg folyik a gázvezeték kiépítése, amely a decemberi határidőhöz képest jóval hamarabb, már október elejére elkészül. Elkezdődött az erősáramú (20 kW-os) vezetékhálózat fejlesztése, amelyet határidő szerint decemberben adnak át a kivitelezők. Ezzel, illetve a tavaszi aszfaltozással az infrastruktúra fejlesztések valamennyi eleme elkészül.

A DAOP-1.1.1/A-09 pályázat támogatásával létrejövő beruházás másik részeként egy 3000 négyzetméteres csarnok létesül az Északi Ipartelepen. A kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg is folyik.
A nagy alapterületű üzemcsarnok lehetőséget teremt arra, hogy a belső területek méretét a vállalkozók igénye szerint alakíthassák. A földszintes, illetve részben kétszintes kialakítású épület minden oldalról akadálymentesen megközelíthető lesz. Az üzemi részen gyártócsarnok, alapanyag raktárak és készárú raktárak kapnak helyet, 2848 m2 hasznos alapterületen.
A kiszolgáló területen (169 m2) porta, étkező helyiség, fekete-fehér rendszerű öltözők, mosdók, közlekedő és gépészeti helyiségek lesznek. Az emeleten 5 darab iroda, teakonyha, mosdók és közlekedő helyiségek épülnek (hasznos alapterület 164 m2).
Összeségében az üzemcsarnok 9401 m2 építési telken, 3167 m2 beépített területtel készül el. A hasznos alapterület: 3180 m2, míg a belső utak, parkolók, térburkolatok területe 1928 m2.
A pályázati támogatást elnyerő Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata az új üzemcsarnokkal a helyi mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, valamint a kül- és belföldi befektetőknek kínál letelepedési és működési területet.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a helyi vállalkozás támogatását. A március végén elkezdett beruházás része a gazdaságfejlesztési koncepciónak, hiszen ezzel bővül azon ipari területeknek a köre, ahol a város a helyi vállalkozások számára működési helyet biztosíthat. A vállalkozások jóval a piaci ár alatt bérelhetnek majd területet az új üzemcsarnokban; az előzetes kalkuláció szerint 850 forint/négyzetméter áron.

A 2010. február 1-jén elkezdett, és - a tervek szerint - 2011. május 31-én befejeződő fejlesztéssel kapcsolatban Marik Tibor projektvezető elmondta, hogy amióta ismertté vált a beruházás, egyre többen érdeklődnek telephely bérlési, illetve vásárlási szándékkal. A jelentkezők között volt nyomdászati, élelmiszeripari, gépipari és műszaki összeszerelő tevékenységet folytató cég is. Az érdeklődök között nem csak békéscsabai, hanem más megyei, sőt megyén kívüli gazdasági társaságok is találhatók.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds