szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2009.10.01.  
2590 alkalommal olvasva
Tisztelt Békéscsabai Szépkorúak!

Ezen a napon mindig szeretettel gondolunk azokra, akik egy hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött. Élettel teli bölcsességüket, szeretetüket, gondoskodásukat érezzük a mindennapokban, hiszen ők neveltek és tanítottak bennünket. Ez a világnap akkor lehet igazi tisztelgés, ha azok, akiket ünneplünk, mindig érzik a támaszt, a segítséget, a törődést, azt, hogy mindig mellettük vagyunk, nem hagyjuk őket magukra, számíthatnak ránk életük nehezebb időszakaiban is.

Nekünk az a dolgunk, azért kell tevékenykednünk, hogy az idős emberekre évente ne csak egy napig irányuljon a fiatalabbak figyelme, hanem 365 napon át. Az idősebb korosztály az év minden napján érezze a család, a társadalom megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van rájuk, érezzék, hogy vannak dolgok, amit ők jobban tudnak, és vannak dolgok, amit csak ők tudnak.
Egy közösség felelősségtudatát semmi sem jellemzi jobban, mint az, ahogyan idősebb tagjaival bánik. Az idősek támogatása erkölcsi kötelességünk, hiszen ok azok, akik már egy élet munkájával bizonyították elkötelezettségüket és odaadásukat.
Városunk mai eredményei az idősebb generációk tegnapi munkájára épülnek.
Békéscsaba felelősséggel tartozik az idős emberekért. Méltán tartjuk őket a város rangidős polgárainak, hiszen egész életüket annak szentelték, hogy a település sora minél jobban menjen. Munkájukért, tapasztalatukért köszönettel, nyugdíjas éveik biztonságáért pedig felelősséggel tartozunk.

Nekünk, ma még aktívan dolgozóknak az a feladatunk, hogy idős embertársaink számára olyan életkörülményeket biztosítsunk, mely lehetővé teszi számukra a méltósággal megélt öregkort.
A család gondoskodása mellett az önkormányzatnak is mindent meg kell tenni azért, hogy a megérdemelt pihenés éveiben megkapják mindazt a támaszt, mely megszépítheti, teljesebbé teheti napjaikat. Ha a nyugdíjukat nem is tudjuk emelni és a gyógyszereik árát csökkenteni, akkor is mindent meg kell tennünk azért, hogy érezzék, fontos részei az életünknek és nem hagyjuk magukra őket.

Békéscsaba valamennyi polgára nevében köszönöm Önöknek egész életük munkásságát. Továbbá kívánok Önöknek jó egészséget, tartalmas, hosszú és boldog életet!


Vantara Gyula


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds