szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.11.03.  
3630 alkalommal olvasva
Több mint százezer vendég a kolbászfesztiválon Képgaléria

Százezer vendéget vártak a kolbászfesztivál szervezői, és a számításuk bejött. Október utolsó négy napján ötven kilométeres körzetben valamennyi szálláshely megtelt, és szinte minden csabai lakosra két fesztivállátogató jutott. Sikeres és népszerű volt a XIV. Csabai Kolbászfesztivál.
A fesztiválon a versenyeken kívül a koncertek vonzották a legtöbb nézőt, de az élelmiszer-ipari és mezőgazdasági, valamint a turisztikai kiállításon is számos látogató fordult meg. Vendégként idén Orosháza mutatkozott be kulturális és gasztronómiai különlegességeivel. Óriási kínálatból válogathattak a disznótoros ételek, a kolbász szerelmesei, az egészséges életmód hívei viszont akár gabonakolbászt, körös körözöttet vagy biosajtokat is vásárolhattak. A kirakodóvásárban a számtalan kézműves és egyéb termék mellett többek közt „élménykovácsolás” és szilvalekvárfőzés várta az érdeklődőket.
A testvérvárosainkból érkezett hivatalos delegációkat pénteken a városháza dísztermében fogadta Vantara Gyula polgármester, Hanó Miklós és Kiss Tibor alpolgármester, dr. Fábián Ágnes tanácsnok és dr. Szvercsák Szilvia jegyző. Ekkor Békéscsaba jelenlegi helyzetével, a fejlesztésekkel és a tervekkel ismerkedhettek meg a szlovák, lengyel, román és szerb vendégek, akiket szombaton már a kolbászgyúrók között láttunk viszont. Megdőlt a rekord, összesen négyszázötven csapat nevezett, négy és fél tonna húsból készült jóféle csabai kolbász. A tömeg már kora reggeltől hömpölygött a sportcsarnokban és a csabai hírességekről elnevezett sátrakban, bélmosást, húsdarálást, fűszerezést, töltést lehetett látni mindenütt, na meg mosolygós, vidám arcokat. Felfedezhettük a kolbászgyúrók között például Domokos Lászlót, Farkas Zoltánt, Fásy Ádámot, Wichman Tamást, Voga Jánost és az Adam’s Comedyt is.
Vasárnap Vantara Gyula polgármester a nagycsaládosok egyesületéből háromszázötven embert látott vendégül a fesztiválon, ahol aznap ebédidőben mindenki féláron kóstolhatta meg a hurkát, a kolbászt és a cigánkát.
A különböző megmérettetéseken több százan próbálták ki a legjobb receptjeiket. A szárazkolbászok versenyének fődíját Kovács István, első díját Péli István nyerte el. A legfinomabb pogácsát Gálosi Lászlóné készítette. Az ifjúsági kolbászkészítő verseny győztese a Jankay iskola Pig-Ment csapata lett, a tagok: Bohus Dóra, Nyemcsok Ágnes, Vozár Gergely és Makoviczky Csaba. A szombati kolbászgyúró verseny legjobbjai a következők voltak: Rezi Gáborné és csapata, Laczó Csaba és csapata, valamint a Harangozó László, Domokos Balázs, Domokos Zoltán, Juhász István és Mezei Gábor alkotta csapat.

kolbaszfesztival_2010_01.jpg
kolbaszfesztival_2010_02.jpg
kolbaszfesztival_2010_03.jpg
kolbaszfesztival_2010_04.jpg
kolbaszfesztival_2010_05.jpg
kolbaszfesztival_2010_06.jpg
kolbaszfesztival_2010_07.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds