Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.11.04.  
2379 alkalommal olvasva
Héthatáron átnyúló együttműködés

A Kárpát-medence felemelkedése ugyanolyan mértékben függ a hazai gazdaság állapotától, mint a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok megerősödésétől. Minél inkább hozzá kell járulnunk a gazdaság fejlődéséhez, ennek pedig az egyik legfontosabb eleme a képzés – mondta a Békéscsabai Regionális Képző Központban (BRKK) dr. Deutsch Tamás az Európai Parlament képviselője, a Héthatár Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát-medencében Egyesület elnöke október végén.
Dr. Deutsch Tamás – Molnár György, a BRKK igazgatója, Beszédes Nimród Attiláné igazgatóhelyettes valamint Szigethy Géza osztályvezető társaságában – beszélt arról a Békéscsabáról indult, modell értékű kezdeményezésről, amely az önkormányzatok, az üzleti szféra és a felnőttképzés összehangolt működése révén a fejlődés motorja lehet. Egy BRKK által kezdeményezett folyamat eredményeként, 2004 óta bővül a felnőttképzéssel foglalkozó kárpát-medencei szervezetek együttműködése. Múlt év végén megalakult a PannonForrás Első Kárpát-medencei Fejlesztési és Tudásklaszter, amelynek célja a Kárpát-medence gazdasági integrációját elősegítő ágazatok, új iparágak, valamint a társadalmi esélyegyenlőséget szolgáló szakterületek emberi erőforrás igényének egységes biztosítása.
A fejlesztési eredmények és a további képzési programok kárpát-medencei szintű kiterjesztésében az üzleti szféra mellett az önkormányzatok is érdekeltek, dr. Deutsch Tamással, az önkormányzati szövetség elnökével az ilyen irányú együttműködés lehetőségeiről konzultáltak a BRKK vezetői.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds