szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.11.22.  
2244 alkalommal olvasva
Közgyűlési döntések

Emelkedő tarifák januártól
A békéscsabai ivóvízellátás és szennyvízelvezetési szolgáltatás jövő évi díjának változása mellett a helyi autóbusz-közlekedési tarifák januártól életbe lépő növekedése is a november 19-ei közgyűlés napirendjén szerepelt. Átlagosan 4-5%-os áremelkedésre számíthatunk mindhárom szolgáltatási körben, egyedül a tanuló- és nyugdíjas bérletek árában várható kisebb mértékű díjnövekedés. Szarvas Péter, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatója indoklásában kiemelte, hogy az áremelés javasolt 4%-os mértéke így is a szükséges érték alatti. Ahogy fogalmazott: - Az idei forgalom visszaesése és a gazdálkodási adatok alapján 6,1%-os átlagos tarifaemelés lenne indokolt. Dr. Ferenczi Attila, a tarifákat szintén véleményező Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke ennek ellenére javasolta a tanuló- és nyugdíjas bérletek árának kisebb mértékű növelését. A képviselő javaslatát figyelembe véve a közgyűlés végül elfogadta a szolgáltató átlagosan 4%-os áremelésre vonatkozó javaslatát, de a diák- és nyugdíjas bérletek díjnövekedésének mértékére vonatkozóan 2,3%-os emelésről döntött. Így 2011. januárjától 220 helyett 230 forintot kell majd fizetnünk egy vonaljegyért, ha pedig a buszsofőrnél váltjuk meg jegyünket, az eddigi 270 mellé plusz húsz forintot kell előkészítenünk felszálláskor. Az említett tanuló- és nyugdíjas bérletek ára 1475 forintról 1510 forintra emelkedik.

Lezárult a közbeszerzés
Négy ajánlat érkezett az újabb, összevont pályázati kiírásra, melynek keretében a régi épület bontására és az új Agora építési munkálatainak kivitelezésére tehettek ajánlatot a jelöltek. Összesen négy pályázó szállt ringbe, melyek közül a Start 2010 ajánlata bizonyult a legelőnyösebbnek. A Strabag MML Kft-t és a Hartmann Kft-t tömörítő cégcsoport bruttó 1,785 milliárd forintért vállalta el a teljes körű kivitelezést. A projekt kapcsán összesen 1 milliárd 703 millió forintot nyert városunk egy kulturális és rendezvényközpont kialakítására. A csaknem 2 milliárdos összköltségű fejlesztés keretében a jelenlegi Ifiház helyén egy új, modern, csaknem minden korosztály igényeit kielégítő közösségi központ jön létre. A látványos beruházás egyik eleme az Élővíz-csatornán kialakított, egészen a felújított épület előteréig nyúló öböl lesz, a nagyterem pedig többfunkciós (színház-, hangverseny- és konferenciaterem) rendezvénytérré alakul. A munkálatok befejeztével az épület mostani 2520 négyzetméteres alapterülete 6000 négyzetméterre bővül.

Kisebb viták a közgyűlésen
Szinte kizárólag a város intézményeinek megújuló felügyelő bizottságai kapcsán alakult ki mérsékelt vita a békéscsabai közgyűlés legutóbbi, november 19-ei ülésén. Az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságokat felügyelő grémiumok összetételét kifogásolta Miklós Attila képviselő (MSZP), aki szerint a bizottságok összetétele nem a pártokra leadott szavazatok arányát tükrözi. Vantara Gyula polgármester erre reagálva elmondta, hogy az arányok kialakításánál nem a választási eredményeket, hanem a közgyűlés összetételét vették alapul. A testület döntött igazgatótanácsi posztokról is, valamint újabb egy évre adott megbízást Kozma Jánosnak, a Vagyonkezelő Zrt. jelenlegi vezetőjének , aki 2011. december 31-ig továbbra is irányíthatja az intézményt. A gyors iramban zajló tanácskozás záró akkordjaként a Jobbik egy képviselője nyújtott át egy Árpád sávos zászlót a polgármesternek. Strifler Attila, még a lobogó átadása előtt elmondta, hogy ezzel pártja még 2007-ben indított küldetését szeretné itt helyben is érvényesíteni, melynek keretében minden polgármester megkapja ezt a zászlót a Jobbik helyi képviselőitől.


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.051seconds