szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.11.25.  
2371 alkalommal olvasva
Vantara Gyula polgármester találkozója a békéscsabai kisebbségi önkormányzatok vezetőivel

Békéscsaba polgármestere, Vanatara Gyula november 24-én vendégül látta a városházán a 2010. október 3-án megválasztott helyi kisebbségi önkormányzatok elnökeit. A találkozó során gratulált Kovács Erzsébet cigány kisebbségi elnöknek, Leszkó Malgorzata lengyel nemzetiségi elnöknek, Grósz György román kisebbségi elnöknek, valamint a jelen lévő dr. Csicsely Ilona szlovák képviselő asszonynak, akitől kérte, adja át gratulációját Andó György szlovák elnök részére.

A találkozó során közösen kiértékelték az idei kisebbségi választások tapasztalatait, eredményeit. Megemlítették, hogy az országosan jelentkező etnobiznisz (kisebbségi önkormányzatok alakulása olyan településeken, ahol az adott kisebbség jelenléte nem igazolt) szerencsére Békéscsaba városát elkerülte. Helyi szinten a már több ciklus óta működő önkormányzatok tudtak csak ismét megalakulni.

A kisebbségi önkormányzatok képviselői tájékoztatást adtak a polgármester részére az elmúlt ciklusban végzett munkájukról, valamint szót ejtettek a következő négy évre tervezett céljaikról, programjaikról.

A találkozó sarkalatos témája volt, a 2011. évi városi támogatások megbeszélése. Vantara Gyula polgármester tájékoztatása szerint, sajnálatos módon az előző években nyújtott támogatáshoz képest kevesebb összeggel tudja a város támogatni a kisebbségi önkormányzatok működését. A költségvetés ismeretében javasolta, hogy egy cikluson átívelő támogatási rendszert írjanak alá az érintettek.

A polgármester kérést intézett a kisebbségi önkormányzatok elnökei felé, amelyben segítségüket kérte abban, hogy a kisebbségi lakosok problémáinak képviseletében ne egyénenként, hanem a kisebbségi önkormányzaton keresztül folytassanak tárgyalásokat, az ügyintézések megkönnyítése érdekében.

A találkozó végén Vantara Gyula polgármester sok sikert, további eredményes munkát kívánt az ismételten megalakult kisebbségi önkormányzatok számára.


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds