szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.11.30.  
1319 alkalommal olvasva
Jó ütemben halad a sürgősségi osztály fejlesztése

A terveknek megfelelően zajlanak a 2010. november 10-én megkezdett fejlesztési munkálatok a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályán. A csaknem 513 millió forint összköltségű projekt nagyrészt Európai Uniós forrásból valósul meg. A beruházás Békéscsaba 65 000 fős lakosságának, valamint a megye további 25 településének, összesen mintegy 175 000 ember életesélyeit javítja.

A négy héttel ezelőtt megkezdett fejlesztések első eredményei már jól láthatók. A kórház Gyulai úti oldalán kialakításra kerülő parkolók egy része hamarosan átadásra kerül. A főbejárat átépítéséhez kapcsolódó fagyveszélyes munkálatok is befejeződtek, az előtetőhöz hamarosan megérkeznek a külső beszállítótól megrendelt elemek, így december elejére ez a projektelem is elkészülhet.

A kivitelező Sebestyén és Társa Kft. ügyvezetője elégedett az eddig elvégzett munkálatokkal.
”A megfelelő ütemezésnek és a kedvező időjárásnak köszönhetően tartani tudjuk a szerződésben rögzített határidőket. A külső fejlesztések mellett belsőépítészeti munkálatok is zajlanak a Sürgősségi Betegellátó Osztályon, melyek szintén a tervezettnek megfelelően haladnak. December első hetében átadjuk az első ütemben foglalt helyiségeket.” – mondta Sebestyén Sándor.

Az új épület főbejárata a kivitelezési munkálatok ideje alatt várhatóan 2011. január végéig lesz zárva. A lezárások ütemezéséről, az aktuális közlekedési rendről az érintettek több fórum kapnak tájékoztatást. Aktuális információ olvasható a Sürgősségi Betegellátó Fejlesztésének honlapján (www.so2korhaz.hu), a kórház portáján pedig személyesen is lehet érdeklődni. Emellett szórólapok készültek, melyek pontos eligazítást adnak az áthelyezett bejáratokról – ezek a kórház több pontján elérhetők. A felújításról, illetve a munkálatok előrehaladásáról a helyi média is rendszeresen beszámol.

A Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet vezetése, a kivitelező, valamint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a munkálatok befejezéséig a kórházi szolgáltatást igénybe vevők, a lakosság és a közlekedők türelmét és megértését kéri.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


2017.12.14.
130 alkalommal olvasva
2017.12.14.
119 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2018 Vantara Gyula
parse time: 0.02seconds