szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.11.30.  
2417 alkalommal olvasva
Jó ütemben halad a sürgősségi osztály fejlesztése

A terveknek megfelelően zajlanak a 2010. november 10-én megkezdett fejlesztési munkálatok a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályán. A csaknem 513 millió forint összköltségű projekt nagyrészt Európai Uniós forrásból valósul meg. A beruházás Békéscsaba 65 000 fős lakosságának, valamint a megye további 25 településének, összesen mintegy 175 000 ember életesélyeit javítja.

A négy héttel ezelőtt megkezdett fejlesztések első eredményei már jól láthatók. A kórház Gyulai úti oldalán kialakításra kerülő parkolók egy része hamarosan átadásra kerül. A főbejárat átépítéséhez kapcsolódó fagyveszélyes munkálatok is befejeződtek, az előtetőhöz hamarosan megérkeznek a külső beszállítótól megrendelt elemek, így december elejére ez a projektelem is elkészülhet.

A kivitelező Sebestyén és Társa Kft. ügyvezetője elégedett az eddig elvégzett munkálatokkal.
”A megfelelő ütemezésnek és a kedvező időjárásnak köszönhetően tartani tudjuk a szerződésben rögzített határidőket. A külső fejlesztések mellett belsőépítészeti munkálatok is zajlanak a Sürgősségi Betegellátó Osztályon, melyek szintén a tervezettnek megfelelően haladnak. December első hetében átadjuk az első ütemben foglalt helyiségeket.” – mondta Sebestyén Sándor.

Az új épület főbejárata a kivitelezési munkálatok ideje alatt várhatóan 2011. január végéig lesz zárva. A lezárások ütemezéséről, az aktuális közlekedési rendről az érintettek több fórum kapnak tájékoztatást. Aktuális információ olvasható a Sürgősségi Betegellátó Fejlesztésének honlapján (www.so2korhaz.hu), a kórház portáján pedig személyesen is lehet érdeklődni. Emellett szórólapok készültek, melyek pontos eligazítást adnak az áthelyezett bejáratokról – ezek a kórház több pontján elérhetők. A felújításról, illetve a munkálatok előrehaladásáról a helyi média is rendszeresen beszámol.

A Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet vezetése, a kivitelező, valamint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a munkálatok befejezéséig a kórházi szolgáltatást igénybe vevők, a lakosság és a közlekedők türelmét és megértését kéri.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.068seconds