szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.11.30.  
2445 alkalommal olvasva
Nem maradnak magukra a diákok a kicsengetés után

Közel 16 ezer gyermeket és fiatalt érint az a program, amelyről Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere, Szente Béla, a Békéscsabai Kulturális Központ igazgatója és Varga Anna projektmenedzser tájékoztatta a sajtó képviselőit hétfőn (november 29-én) délelőtt.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett pályázatán a Kicsengetés! – A Békéscsabai Kulturális Központ Iskolabarát Szolgáltatásfejlesztése (TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0110) című projekt 44.678.388 forint összegű támogatást nyert el.

A támogatásnak köszönhetően 2010. november 1. és 2011. december 31. között a projektben részt vevő intézményekben – az iskolák és óvodák pedagógiai programjához illeszkedve – szakkörök, témanapok és témahetek, táborok, versenyek, vetélkedők valósulhatnak meg. A program egyik jelentősége, hogy a közreműködő intézmények maguk választhatták ki, milyen tevékenységet szeretnének folytatni, ehhez a feltételeket a Békéscsabai Kulturális Központ biztosítja – ismertette a program részleteit Kiss Tibor alpolgármester.

A projekt során az egyes intézmények pedagógiai programjához illeszkedő programok a résztvevő 8 oktatási intézményben (Széchenyi István Általános Iskola – Újkígyós; Békéscsabai Központi Szakképző Iskola Zwack József Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Tagiskola; Békéscsabai Központi Szakképző Iskola Trefort Ágoston Műszaki Tagiskola; Erzsébethelyi Általános Iskola; József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; Szabó Pál Téri Általános Iskola; Kertvárosi Óvoda; Esély Pedagógiai Központ, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat) és a Békéscsabai Kulturális Központ egyes intézményegységeiben valósulnak meg. 29 heti szakkör, 17 havi rendszerességgel tartandó szakkör, 12 vetélkedő, verseny, 15 témanap és témahét ad elfoglaltságot a diákoknak a kicsengetés után.

A Békéscsabai Kulturális Központ igazgatója, Szente Béla kiemelte: a pályázat megvalósítása elsősorban az Agóra projekt kapcsán összevont kisintézmények (Arany János Művelődési Ház, Békési Úti Közösségi Házak, Lencsési Közösségi Ház) feladata, ezáltal a támogatás elsőszámú kedvezményezettjei is ők. Jelen program az Arany János Művelődési Háznak, a Békési Úti Közösségi Házaknak és a Lencsési Közösségi Háznak mintegy 44,7 millió forintos forrás- és tevékenységbővülést tesz lehetővé. Az IFIHÁZ a pályázatkezelést végzi; s csupán koordinációs feladatokat lát el.

Az intézmények a projekt 14 hónapja alatt mintegy 73 tevékenységet valósítanak meg az oktatási intézményekkel közösen. Az e hónapban kezdődött és jövő év végéig tartó program közel 16 ezer gyermeket, fiatalt érint a békéscsabai kistérségben a 3 évesektől a 20 évesekig.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds