szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.12.02.  
2892 alkalommal olvasva
Advent van Képgaléria

Advent van. Rohanunk, hogy zajos áruházakban kisebb-nagyobb ajándékokra váltsuk az egymásra figyelést, a szeretetet, és türelmetlenek vagyunk, mert valami mindig kimarad, mert valamit elfelejtünk. Sokszor talán éppen azt, hogy advent van. A karácsonyvárás, a csend, a hívő embereknél az Úr eljövetelére (Adventus Domini) való felkészülés, az elmélkedés és a bűnbánat időszaka...
Jó sétálni az ünnepi fénybe öltöztetett Békéscsabán, bemenni a templomokba, megállni kicsit a városháza előtt mindannyiunk karácsonyfájánál. A gyönyörű, tizennégy méter magas, öt tonna súlyú lucfenyőt idén a békéscsabai református egyházközség nevében Marti Miklós református lelkipásztor ajánlotta fel a városnak, és a tűzoltók segítettek abban, hogy a fa advent első vasárnapján, a békés csabai gyertyagyújtás ünnepségére feldíszítve pompázzon. Ez a vasárnap hideget és esőt hozott, de a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda apróságainak műsora és a Napsugár Bábszínház kapualjban megtartott előadása melegséget csempészett a szívekbe. Vantara Gyula polgármester a karácsonyi fények felgyújtása előtt arról beszélt: a gyakorlati készülődés mellett fontos, hogy harmóniát és békességet teremtsünk magunkban és magunk körül, hogy lélekben is készülődjünk. A karácsony előtti hetekben segítették és segítik a ráhangolódást a kórusok, zenészek adventi hangversenyei, az ünnepi programok és a jaminai Jézus Szíve római katolikus templom ökumenikus adventi programjai ifjúsági misével, mézeskalács-készítéssel, zenés áhítattal, Hevesi Imre gyerekműsorával, a Continental Singers, az Imperfectum vagy a Zenebarát Felebarátok koncertjével.
Jó meghallgatni a hangversenyeket, a karácsony üzenetét, és igazi ajándék, ha ezt nem egyedül, hanem a szeretteinkkel, barátainkkal tehetjük. Öröm, ha díszbe öltöztetett lélekkel, hálatelt szívvel van kinek azt mondanunk: szeretetteljes, áldott ünnepeket kívánok.

advent_2010_01.jpg
advent_2010_02.jpg
advent_2010_03.jpg
advent_2010_04.jpg


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.05seconds