szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.12.09.  
1373 alkalommal olvasva
A kórházak között csak szakmai együttműködésről, nem intézményi egyesítésről van szó

Békéscsaba önkormányzatának közgyűlése 2009. szeptember 24-én fogadta el azt az intézkedési tervet, melyet a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet menedzsmentje állított össze. Ebben a tervben szerepel, hogy a kórházközi együttműködésben rejlő gazdasági lehetőségeket meg kell vizsgálni, például a gyulai kórházzal.

A közgyűlés 19 igen szavazattal, 2 tartózkodással elfogadta azt a három határozati javaslatot, melyben a közgyűlés felkéri Dr. Becsei László főigazgató főorvost, hogy

  • az új finanszírozási szabályokról és ezek hatásairól tájékoztassa a közgyűlést

  • a betegellátás veszélyeztetése nélkül minden rendelkezésre álló eszközzel lépjen fel az elbocsátások megelőzése érdekében

  • a közgyűlés kéri, hogy a kormányzat a 2009. évi költségvetésnek megfelelő forrásokat biztosítsa az egészségügy részére.

A beszámolóban a kórház vezetése minden lehetőséget megvizsgált annak érdekében, hogy az elmúlt években bekövetkezett negatív finanszírozási változások ellenére a lakosság egészségügyi ellátása biztosított legyen. (Például 2007-ben 161 ággyal csökkente az akkori kormány a csabai kórház aktív ágyainak számát, mindemellett a konkrét szemészeti osztályt is megszűntette.)
A Magyar Szocialista Párt öt képviselője nem vett részt a szavazáson, a párt tagjai ott és akkor szavazatukkal kifejezhették volna nemtetszésüket a két kórház közötti lehetséges szakmai együttműködéséről.


Tisztelettel:

Vantara Gyula


2018.02.13.
67 alkalommal olvasva