szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.12.10.  
2605 alkalommal olvasva
Vantara Gyula ismételten a Magyar-Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság tagja

Kósa Lajost, Debrecen Megyei Jogú Város polgármesterét választotta elnökévé újabb négy esztendőre a Megyei Jogú Városok Szövetsége 2010. december 3-án – pénteken – kezdődött kétnapos tisztújító közgyűlésén Debrecenben. A szervezet társelnöke Szita Károly, Kaposvár polgármestere, alelnökei dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere lettek.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere ismét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium alá tartozó Magyar –Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság delegált tagja lett.

Az ülésen elhangzott, hogy sok olyan teendő van, amiben az MJVSZ kifejezetten a kormány segítségére szeretne lenni, mint az önkormányzati szövetségek egyik legmeghatározóbb tagja. Ennek már olyan eredményei is vannak, mint például a választójogi törvény önkormányzatokra vonatkozó előírásainak módosítása, a helyi adók beszedési rendjének megváltoztatása. Ezen kívül az oktatás, a szociális intézményhálózat, a közösségi közlekedés területein is komoly kezdeményezéseket tett és tesz a szövetség.

A 23 megyei jogú város gazdaságilag az ország motorja, mivel az ország legnagyobb foglalkoztatói közvetlenül és közvetetten is. Közvetlenül a közalkalmazottak és köztisztviselők alkalmazása miatt, közvetetten pedig azért, mert ezekben a városokban működik a legtöbb munkát adó kis- és közép-, illetve nagyvállalkozás. A megyei jogú városok vezetői is a kormányhoz hasonlóan gondolkodnak, ugyanis a kormány gazdaságpolitikájának is a munkahelyek.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége aktívan együtt kíván működni a kormányzattal az évek alatt összegyűjtött szakmai tapasztalatok megosztásában, valamint a célok megvalósításában. A szövetség ezért is kiemelten fontosnak tartja a társadalmi egyeztetés megerősítését, a vélemények figyelembevételét a jogszabályok előkészítésekor – olvasható a közleményben.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.068seconds