szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.01.12.  
1454 alkalommal olvasva
Csabai vívó nyerte az országos párbajtőr vívó válogatót

Két aranyat és egy bronzérmet hozott haza Békéscsabára a Karácsonyi Lajos Vívóegyesület két 15 éves kiválósága: Bohus Réka és Légrádi Dóra. A január 8-i budapesti párbajtőr vívó válogatón a csabai lányokra irányult a figyelem. Bohus Réka remekelt: a kadét versenyen szoros küzdelemben győzte le a Balaton Vívóklub versenyzőjét Felker Adriennt, majd a junior korosztályban sem adott esélyt másnak a nyerésre, itt a BVSC vívóját, Szabó Laurát múlta felül. Az országos kadet ranglistán 2. helyezett Bohus Réka két korcsoport győzelmével most már biztosan tagja a válogatott kadet és junior csapatnak, így ő is utazik a márciusi Európa-és Világbajnokságra.
A békéscsabai vívóegyesület másik büszkesége a szintén 15 éves Légrádi Dóra, aki a harmadik helyezést hozta haza az országos párbajtőr vívó válogató kadét korcsoportjában.

Galli Zsolt vezetőedző elégedett az eredménnyel. „ Réka már tavaly is ott volt a kadétok között az Európa-és világbajnokságon, az élvonalban játszik, ezért is vártam, hogy ki tudja hozni a maximumot magából. Nagyon jó volt látni, hogy végig magabiztosan vívott és végre jó pár olyan új megoldást láthattunk tőle a páston, amit már egy ideje gyakorolunk. A verseny előtt a felnőtt válogatottal volt a tatai edzőtáborban, talán ennek is köszönhető, hogy mentálisan is egyre kiegyensúlyozottabb, ami nagyon fontos ebben a sportban. Dóra eredménye is bíztató, hiszek benne, hogy még intenzívebb munkával még jobb eredményre lesz képes.”


2018.02.13.
67 alkalommal olvasva