szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.02.22.  
1479 alkalommal olvasva
Nemzetiségi vezetők találkozója Békéscsabán Képgaléria

A február 18-án kezdődött háromnapos találkozót a Csabai Szlovákok Szervezete (CsSzSz) rendezte a Vasutas Művelődési Házban.
Az eseménysorozat az „Élő hagyományok a Dél-Alföldön” című fotókiállítás megnyitásával vette kezdetét, melyet dr. Csicsely Ilona, a megyei szlovák önkormányzat elnöke, önkormányzati képviselő nyitott meg. A konferencia résztvevőit Lászik Mihály, a CsSzSz elnöke üdvözölte – külön köszöntve Vantara Gyulát, Békéscsaba polgármesterét és Stefan Daňo főkonzult. A polgármester köszönetét fejezte ki Ancsin Pálné Erzsike néninek, aki két évtizede töretlen lelkesedéssel szervezi a nemzetiségi találkozókat. Az előadások sorát Ando György, a Munkácsy Mihály múzeum igazgatóhelyettese, a Békéscsabai Szlovák Önkormányzat elnöke „Néprajzi értékek, tájházak, programok” című előadása nyitotta. Őt Kutyej Pál önkormányzati képviselő, evangélikus lelkész követte, aki a hagyományok őrzésének szerepéről szólt a közösségekben, a családban és az egyházaknál, utalva az Európai Unió idei mottójára, az önkéntességre. 2011. a család éve is, erre épült Szigeti Antal katolikus plébános előadása, aki a családi hagyományokról szólt.
A továbbiakban a német, a román és a szerb tradíciókból kaphattak ízelítőt a jelenlévők, szombaton pedig Békéscsaba nevezetességeit ismerhették meg, s bepillantást nyerhettek a IX. Csabai Farsang vidám disznótoros programjaiba is.

nemzetisegi_vezetok_01.jpg
nemzetisegi_vezetok_02.jpg
nemzetisegi_vezetok_03.jpg
nemzetisegi_vezetok_04.jpg


2017.12.14.
16 alkalommal olvasva
2017.12.14.
19 alkalommal olvasva
2017.12.11.
22 alkalommal olvasva