Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.02.24.  
2449 alkalommal olvasva
Gyanúsítottként hallgatták ki a Jamina Innovációs Kft. korábbi ügyvezetőjét

Mint ismert Békéscsaba korábbi városvezetése 2006. március 23-án döntött arról, hogy a volt Dugonics-laktanya ingatlanát értékesíti a Város részvételével alakított Jamina-Innovációs Kft részére. Csak az e döntést követően létrehozott és többségében magánérdekeltségű cégek részvételével alakult hárommilliós kft-ben Békéscsaba 24 %-os tulajdont szerzett érdemi szavazati jogok nélkül. E társaság szerezte meg a fenti laktanyaingatlant a piaci ár fele alatt, 72 millió forint készpénzfizetés és 50 milliós közműfejlesztés elvégzése ellenében. A vételárból mind a mai napig 17 millió forinttal adós maradt a társaság, holott az átadáskori érték két-háromszorosáért adta el a laktanya felosztását követően kialakított ingatlanrészeket. A társaság a jelentős árbevétel ellenére jelenleg a fizetésképtelenség határára sodródott, a társaság korábbi vezetése sem a társaság vagyonával nem számolt el, sem a társaság iratanyagát nem adta át.
A társaság gazdálkodása kapcsán felmerülő ellentmondások felvetették a hűtlen kezelés alapos gyanúját, mely miatt 2008 márciusában büntető feljelentést tett önkormányzatunk. Az Országos Rendőrfőkapitány a nyomozást elrendelte, a nyomozás lefolytatására a Csongrád Megyei Rendőr főkapitányságot jelölték ki.

Békéscsaba önkormányzatát az eljárást lefolytató szerv arról tájékoztatta, hogy a társaság korábbi ügyvezetője ellen az ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt gyanúsítottként eljárást indítottak. A vagyoni hátrány a nyomozás jelenlegi adata szerint több mint 34 millió forint. Az eljáró szerv szintén gyanúsítottként hallgatott meg egy másik magánszemélyt, akinek 17 és fél millió forint hátrány okozását róják terhére.

A nyomozás folyamatban van, az eljárás felügyeletét a Békéscsabai Városi Ügyészség vette át.Békéscsaba, 2011. február 23.


Tisztelettel:
Vantara Gyula


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.067seconds