szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.03.06.  
2362 alkalommal olvasva
A lólengés királya Vantara Gyulánál

Minden idők egyik legsikeresebb magyar tornásza, dr. Magyar Zoltán járt csütörtökön, Békéscsabán. A kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és Európa-bajnok sportoló ezúttal, mint a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke látogatott a megyeszékhelyre. Látogatása első felében a Városházán megbeszélést folytatott Vantara Gyula polgármesterrel, majd kilátogatott a Torna Club Békéscsaba Kórház utcai tornacsarnokába.

A 125 éves Magyar Torna Szövetség nemrégiben megválasztott elnöke egyik első hivatalos vidéki útját a hosszú évek óta legsikeresebb női tornaklub városába, Békéscsabára tervezte. A találkozón régi ismerősként köszöntötte egymást Vantara Gyula és Magyar Zoltán, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottságban évek óta együtt tevékenykednek, emellett közösen nyitották meg 2010 októberében a Békéscsabai Sporttörténeti Gyűjtemény olimpiatörténeti kiállítását.
A „magyar-vándor névadója” látogatásának célja: egyeztetni a város vezetőivel a Torna Club Békéscsaba, a MATSZ, valamint az önkormányzat jövőbeni együttműködéséről, a támogatási lehetőségekről, illetve biztosítani a városvezetést arról, hogy a szövetség sem kívánja magára hagyni a nagy múltú csabai tornaklubot. Olyannyira nem, hogy örömmel informálta a MATSZ-elnök Vantara Gyulát: a csabai tornászok tönkrement sportszőnyegének cseréjéhez igen komoly (milliós nagyságrendű) támogatást sikerült a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőtestületénél „kiharcolnia”, s további ígérvények is a birtokában vannak annak érdekében, hogy a legsikeresebb csabai sportegyesület segítséget kapjon.
A megbeszélésen dr. Magyar megerősítette: Böczögő Dorina – ha egészségi állapota engedi – potenciális londoni résztvevő lehet, de az Ónodi Henit felnevelő Unyatinszki-házaspár keze alatt egy olyan tehetséges garnitúra nevelődik, amely a 2016-os, riói olimpián szerezhet sok-sok örömöt a békéscsabaiaknak.
A szívélyes hangulatú megbeszélésen dr. Magyar Zoltán átnyújtott egy könyvet Vantara Gyula számára, mely a magyar tornasport 125 esztendejét foglalta össze. A kötet természetesen tartalmazza Ónodi Henrietta, Zsilinszki Tünde, Kalmár Zsuzsa, Nyeste és Varga Adrienn, s a többi békéscsabai tornászkiválóság fotóit, eredményeit is. A felek a tárgyaló asztaltól úgy álltak fel, hogy mindketten a maguk területén mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kiadvány majdani bővített kiadásába újabb és újabb sikeres békéscsabai sportolók is helyet kapjanak.


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds