szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.03.06.  
1325 alkalommal olvasva
A lólengés királya Vantara Gyulánál

Minden idők egyik legsikeresebb magyar tornásza, dr. Magyar Zoltán járt csütörtökön, Békéscsabán. A kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és Európa-bajnok sportoló ezúttal, mint a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke látogatott a megyeszékhelyre. Látogatása első felében a Városházán megbeszélést folytatott Vantara Gyula polgármesterrel, majd kilátogatott a Torna Club Békéscsaba Kórház utcai tornacsarnokába.

A 125 éves Magyar Torna Szövetség nemrégiben megválasztott elnöke egyik első hivatalos vidéki útját a hosszú évek óta legsikeresebb női tornaklub városába, Békéscsabára tervezte. A találkozón régi ismerősként köszöntötte egymást Vantara Gyula és Magyar Zoltán, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottságban évek óta együtt tevékenykednek, emellett közösen nyitották meg 2010 októberében a Békéscsabai Sporttörténeti Gyűjtemény olimpiatörténeti kiállítását.
A „magyar-vándor névadója” látogatásának célja: egyeztetni a város vezetőivel a Torna Club Békéscsaba, a MATSZ, valamint az önkormányzat jövőbeni együttműködéséről, a támogatási lehetőségekről, illetve biztosítani a városvezetést arról, hogy a szövetség sem kívánja magára hagyni a nagy múltú csabai tornaklubot. Olyannyira nem, hogy örömmel informálta a MATSZ-elnök Vantara Gyulát: a csabai tornászok tönkrement sportszőnyegének cseréjéhez igen komoly (milliós nagyságrendű) támogatást sikerült a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőtestületénél „kiharcolnia”, s további ígérvények is a birtokában vannak annak érdekében, hogy a legsikeresebb csabai sportegyesület segítséget kapjon.
A megbeszélésen dr. Magyar megerősítette: Böczögő Dorina – ha egészségi állapota engedi – potenciális londoni résztvevő lehet, de az Ónodi Henit felnevelő Unyatinszki-házaspár keze alatt egy olyan tehetséges garnitúra nevelődik, amely a 2016-os, riói olimpián szerezhet sok-sok örömöt a békéscsabaiaknak.
A szívélyes hangulatú megbeszélésen dr. Magyar Zoltán átnyújtott egy könyvet Vantara Gyula számára, mely a magyar tornasport 125 esztendejét foglalta össze. A kötet természetesen tartalmazza Ónodi Henrietta, Zsilinszki Tünde, Kalmár Zsuzsa, Nyeste és Varga Adrienn, s a többi békéscsabai tornászkiválóság fotóit, eredményeit is. A felek a tárgyaló asztaltól úgy álltak fel, hogy mindketten a maguk területén mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kiadvány majdani bővített kiadásába újabb és újabb sikeres békéscsabai sportolók is helyet kapjanak.


2018.03.20.
19 alkalommal olvasva
2018.03.15.
39 alkalommal olvasva
2018.03.09.
69 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2018 Vantara Gyula
parse time: 0.031seconds