szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2009.11.10.  
2595 alkalommal olvasva
Békéscsaba befektetőbarát település

Békéscsaba, négy másik településsel együtt különdíjat vehetett át a Befektetőbarát Településekért Programban nyújtott kiváló teljesítménye elismeréseként.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és az ITD Hungary által koordinált Befektetőbarát Településekért Program célja, hogy az önkormányzatok szakemberei egyéni segítséget kapjanak ahhoz, hogyan fejleszthetik településüket versenyképes befektetési helyszínné.

A program 2009 februárjában indult 44 önkormányzat részvételével. A résztvevő önkormányzatok közül 21 készített befektetés ösztönző stratégiát, 31 település pedig közös honlapot hozott létre befektetési kínálatuk bemutatására.

A stratégiák elkészítéséhez és a közös marketing megjelenés létrehozásához a települések egy több lépcsős képzési folyamat során jutottak el. Munkájukat a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség szakemberei segítették. A képzési szemináriumokon többek között a települések megismerhették a befektetők rendkívül összetett döntési szempontjait a befektetési helyszín kiválasztása során, összegyűjtötték azokat a helyi adottságokat, amelyre alapozva felkelthetik a külföldi befektetők érdeklődését térségük iránt.

A Befektetőbarát Településekért Program zárására 2009. november 6-án az Országház Delegációs termében került sor, ahol Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, Mester Zoltán, az NFGM szakállamtitkára és Kilián Csaba, az ITD Hungary befektetési igazgatója összegezte a program eredményeit.

A Befektetőbarát Településekért Programban való sikeres részvételért a 44 önkormányzat oklevelet kapott, és jogosult a "Befektetőbarát" minősítő jelző és logó használatára.


Tisztelettel:

Vantara Gyula


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds