szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.03.16.  
2363 alkalommal olvasva
Március idusa Békéscsabán

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is hagyományos módon, de változatos programmal emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról, a magyar történelem kiemelkedő eseményéről és hőseiről.

A Deák Ferenc utcai református templomban tartott ökumenikus istentiszteletet követően a Városháza dísztermének szép számú közönsége Nagy Erika, Mészáros Mihály és Tomanek Gábor irodalmi összeállítását követően megismerhette a Békéscsaba Kiváló Pedagógusait, Békéscsaba Sportjáért és Kultúrájáért kitüntetettjeit.

Vantara Gyula polgármester dr. Péter Józsefnének és Szécsi Ferencnének nyújtotta át a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetéssel járó oklevelet és címeres gyűrűt. Banner Zoltán városunk kulturális-művészeti életének fejlődéséért kifejtett, kiemelkedő munkásságáért érdemelte ki a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést, míg a magyar és a békéscsabai sport területén végzett kimagasló munkásságáért Békéscsaba Sportjáért kitüntetést vehetett át Ancsin Mihályné Laurinyecz Katalin egykori világbajnok sportoló, későbbi kézilabdaedző, valamint a Torna Club Békéscsaba edzőpárosa, Bereczkiné Harangozó Ildikó és Petrovszki Pál.

Eközben a Korzó téren a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar térzenével szórakoztatta a szép számú közönséget.

A gyönyörű tavaszi napsütésben a Szent István téren hatalmas tömeg várta a néptáncosokból, fúvósokból, lovas és gyalogos huszárokból álló impozáns, szívet-lelket melengető menetet, amelyhez az ünnepélyes zászlófelvonás után csatlakoztak a városvezetők, kitüntetettek.

A Kossuth téren a gyermekek már javában készítették a Békés Megyei Népművészeti Egyesület játszóházában a kokárdákat, fakardokat, ünnepi díszeket, mellettük huszárruhába öltözött családok várták, hogy Kádár Ferkó Fotószínháza visszarepítse őket az időben, egészen 1848-ig. Aki pedig szerette volna megtudni, miért vagyon jó dolga a lovas katonának, lovagolhatott, és ha megszomjazott, ihatott egy kis teát a Szlovák Étterem felajánlásának köszönhetően.

Az ünnepi műsor Bartus Gyula szerkesztésében és rendezésében, a Békés Megyei Jókai Színház színművészei és a Balassi Táncegyüttes közreműködésével osztatlan sikert aratott.

Vantara Gyula ünnepi beszédében jövő nemzetének építéséről a következőket mondta: „Dolgozzon mindenki jobban, mint tegnap. Tegye minden csabai polgár azt, ami tudása szerint a legjobb és a leghasznosabb. És ne csak magunkra gondoljunk, hanem a közre is, a szomszédra is. Álljunk meg egy szóra, beszéljünk egymással, ha kell, segítsünk a másikon. Nézzünk újra egymás szemébe, értsünk szót, fogjuk meg egymás kezét. Akarjunk végre közös csabai, közös magyar jövőt építeni! Eljött az idő, hogy mi csabaiak, mi magyarok végre együtt dolgozzunk városi, nemzeti ügyeink sikeréért.”

A kitüntettek köszöntése utána az ünnepi programot az emlékezés virágainak, a koszorúk elhelyezése, majd a Szózat eléneklése zárta.

Felemelő pillanatokban gazdag, szép nap volt március 15-e Békéscsabán.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.067seconds