szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.04.27.  
3037 alkalommal olvasva
Kedves Ballagó Diákok, Tisztelt Szülők, Nagyrabecsült Pedagógusok!

Ismét búcsúznunk kell egy olyan korosztálytól, amelyik most lép át a felnőttkor küszöbén. Ismét a megmérettetés előtt állnak ők, a ballagó fiatalok, és egyidejűleg megmérettetünk mi, felnőttek is. Ők számot adnak tudásukról, amely most a legszélesebb, hiszen ennyi területen ekkora ismerettel már nem lesznek többé felvértezve. Mi számot adunk arról, hogy beleraktuk-e útipoggyászukba a tisztességet, hűséget, megbízhatóságot, áldozatkészséget.

Azt a kérdést kell feltennünk tehát, hogy hogyan indítjuk útra a mai ünnep főszereplőit, a Békéscsaba iskoláiban ballagó fiatalokat?

Kedves Diákok!

Meggyőződésem, hogy az iskola és a család közös erőfeszítései nyomán felvérteztünk Benneteket a szükséges ismeretekkel és készségekkel. A cél eléréséhez azonban mindez kevés, a cél felé vezető úton csak akkor haladhattok reménnyel, ha mindezeket megelőzik a lelkiismeret megnyilatkozásai, és megszerzett javaitokat - a tudást - kellő felelősségérzettel alkalmazzátok. A felelősségnek az önmegvalósításban, de a közös szabályaink betartásában, a szolidaritásban is meg kell nyilvánulnia.

Ám a felelősségtudatot is érdemes ötvözni a hittel. A hittel abban, hogy az élet örömet és reményt kínál. Reményt, ami átsegít a nehézségeken, rávilágít az igazi értékekre. Az igaz hit és az önbecsülés iránytűként vezetnek még egy kusza, értékek relativizálását elszenvedő mai világban is.

Ha mindez a birtokotokban van, nyugodt szívvel bocsáthatunk el városunk iskoláiból.

Kísérjen utatokon az a hit is, hogy meg tudjátok változtatni a világot, őszintén higgyétek, hogy jobbá tudjátok tenni azt! Merjetek álmodni és álmaitokért akarjatok és tudjatok dolgozni!

Abban nem vagyok biztos, hogy megtanítottunk benneteket elviselni a kudarcokat, amelyek kikerülhetetlen velejárói az életnek. Kérlek benneteket, ha netán ilyennel találkoztok, ne adjátok fel! Fussatok neki újra! Legyetek boldogok, és gyertek haza!

Békéscsabának szüksége van rátok!

Vantara Gyula
polgármester


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.066seconds