szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.05.25.  
1277 alkalommal olvasva
Magyar Hősök Emléknapja

A Magyar Köztársaság Országgyűlése 2001. évi LXIII. törvényében rendelkezett a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a Magyar Hősök Emlékünnepéről.
A törvény így szól: "A Magyar Köztársaság az elmúlt ezer év méltó örököse akkor lehet, ha nem hagyja feledni azokat, akik a maguk életénél is fontosabbnak tartották a hont. A törvény ezért a haza szabadságáért és függetlenségéért, a magyar nemzet fennmaradásáért fegyverrel küzdött katonák és szabadságharcosok, a magyar hazát önfeláldozóan szolgáló, vagy más módon életüket kockáztató, illetőleg vértanúságot vállaló hazafiak emlékét örökíti meg.  Mindazokat a nemzet hőseinek kell tekintenünk, akik akár fegyverrel, akár anélkül, odaadóan szolgálták a hazát a végveszély óráiban, és akár az önkény megtorló intézkedéseit is vállalták."

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt  és hozzátartozóját a 2011. május 30-án (hétfőn), 14.00 órakor kezdődő Magyar Hősök Emléknapja alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre, amelyen műsort adnak a Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai. (Hősi temető, Békéscsaba, Németh Lajos utca)

(Megközelítése: a városközpontból haladva a Szarvasi úton, jobb oldalon, a vasúti sínek előtti utca.)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


2017.12.14.
16 alkalommal olvasva
2017.12.14.
19 alkalommal olvasva
2017.12.11.
22 alkalommal olvasva